Събития

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС пред възпоменателния митинг на Тюркян чешма: ДПС трябва да се върне обратно при хората. Давам ви дума - ще бъдем до вас! Обичам ви!

ДПС трябва да се върне обратно при вас. Казвам го не като политик, като човек го казвам. Защото още преди година почетният председател д-р Ахмед Доган каза нещо, което мнозина не разбраха - върнете връзката с нашите хора. Губим я някъде последните 10 години. Затова се извинявам и казвам - ще направя всичко по силите си, за да поправя това. За да започнем да правим реални неща, които да виждате всеки ден, а не само да ви призоваваме да ни подкрепяте, когато дойдат избори. Ще бъдем до вас - давам ви дума.   

Митинг5

С тези думи се обърна към множеството дошли на възпоменателния митинг, в памет на жертвите на  т.нар. “възродителен процес”, сред които е 17-месечната Тюркян, пред паметника Тюркян чешма в кирковското село Могиляне, председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Митинг 3

Когато дойдох тук, първо отидохме на гроба на малката Тюркян, където много се натъжих, защото и брат й ме попита ще има ли наказание за това, което се случи.

Щом на днешния ден, 39 години по -късно все още търсим наказание, има какво много още да свършим. Щом зверствата на тоталитарния режим все още не са наказани, ще трябва да работим по тази тема. Това зло не трябва да остане ненаказано, категоричен бе Делян Пеевски.

Митинг 4

Смятам, че ДПС сме ви длъжници за всичко, което сте направили за България. За което ви благодаря. Ние сме длъжни, след жертвата, която сте дали, за да дойде демокрацията. Прекланям се пред жертвите на тоталитарния режим.

В тази връзка се борихме за приемане на новата Конституция на България, за да можем да ограничим това никога да не се върне повече. Някой да ръководи държавата еднолично и да реши, че може да прави това, което е правено преди 39 години, каза председателят на ПГ на ДПС.

Митинг2

Мисля, че последните 6 месеца свършихме доста неща, за което казаха и кметовете. Аз няма да говоря какво сме свършили, защото ние трябва да го вършим и това е наше задължение към вас, категоричен бе Делян Пеевски.

Председателят на ПГ на ДПС поздрави християните за Коледа и пожела мирна 2024-та година. Защото мирът е най-ценното нещо, което трябва да имаме, завърши той.

На възпоменателния митинг, в памет на жертвите на насилствената смяна на имената на турците и мюсюлманите бяха  зам.-председателят на НС Филиз Хюсменова, зам.-председателите на ДПС  Халил Летифов, Станислав Анастасов и д-р инж. Хасан Азис , зам.-председателите на ПГ на ДПС Хамид Хамид и Хатидже Георгиева, народните представители Байрам Байрам, Павлин Кръстев, Адлен Шевкед, Елван Гюркаш, Ализан Яхова, Джейхан Ибрямов, Сезгин Мехмед, Танер Али, Ертен Анисова, Небие Кабак, доц. д-р Джевдет Чакъров, Мюмюн Мюмюн, Севим Али, Елхан Кълков, Ешереф Ешереф, Ахмед Ахмедов, Хайри Садъков, Дженал Топалова-Яшар и Анджей Джандев, евродепутатите Илхан Кючюк и Атидже Вели, членовете на ЦОБ Имрен Мехмедова и д-р Нигяр Джафер, кметовете на общини - Кърджали Ерол Мюмюн,  на Момчилград Илкнур Кязим, на Кирково Шанаси Сюлейман, на Крумовград Себихан Мехмед, на Черноочене  Айджан Ахмед,  на Ардино  Изет Шабан, на Джебел Неджми Али, на  община Белица Радослав Ревански, на община Сърница Неби Бозов, на Крушари Илхан Мюстеджеб, на Ветово Мехмед Мехмед, на Кубрат Алкин Неби, на Якоруда Мехмед Вакльов, на Минерални бани Мюмюн Искендер, на Стамболово Аднан Йълдъз, на Маджарово Ерджан Юсуф, на Исперих Белгин Шукри, на Лозница Севгин Шукри, на Мадан Фахри Моллаисенов, на Рудозем Недко Кулински, на Руен Ахмед Мехмед, Областните председатели на Кърджали Ресми Мурад, на Силистра Сезгин Галиб, на Смолян Румен Пехливанов, на Пловдив Юксел Расим, на Русе Дауд Ибрям, на Пазарджик Юмер Хамза, на Стара Загора Шендоан Халит,  Кюстендил Николай Златарски, на Хасково Мехмед Атаман, на Благоевград Ведат Хюсеин, Александър Несторов на Перник и председателят на Младежко ДПС Танер Кабил.

Митинг 1

 Сред гостите бяха Илхан Узгел - зам.-председател на СНР (Народнорепубликанската партия) в Турция, Хасан Йозтюрк - депутат в турския меджлис от СНР, Халил Арда - кмет на община Газиемир, Мурат Геренли - кмет на община Люлебургас, Абдуррахим Нурсой - председател на изселническата организация БАЛ-ГЬоЧ, Мюмюн Кешмер - председател на изселническата организация Киллилилер, Гюнер Четин - зам.-кмет на община Чорлу, Р Турция и отговорник на ДПС за район Тракия, Фахри Ватансевер - отговорник на ДПС за Истанбул, Танер Чавуш - отговорник на ДПС за Бурса, Лютфи Йозгюр - отговорник на ДПС за район Мармара, Исмаил Ватансевер - отговорник на ДПС за Измир.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност