57new


Евродепутатът Илхан Кючюк откри детска площадка в шуменското село Златар

С нова детска площадка се сдоби вчера шуменското село Златар, община Велики Преслав. Съоръженията  са факт, благодарение на евродепутата и председател на Младежко ДПС – Илхан Кючюк, който на 30.07 лично откри новата придобивка.

Откриването бе уважено и от народните представители от региона д-р Нигяр Джафер – зам.-председател на НС и Хамид Хамид - зам. председател на ПГ на ДПС, Айсел Руфат - областен председател на ДПС - Шумен, Мюстеджан  Шабан - общински председател на ДПС – Велики Преслав, Азиз Садула - общински председател на ДПС - Шумен, Кадир Хасан - общински председател на ДПС – Върбица, общински съветници, кметове на населени места, представители на Младежко ДПС и жители на населеното място.

„Надявам се, че децата в Златар ще се радват на тези съоръжения. Както и че в обозримото бъдеще в България няма да има населени места, чиито деца са лишени от елементарни условия. Крайно време е „голямата“ политика да спре да подминава малките населени места“, коментира Илхан Кючюк по време на откриването. 

Хамид Хамид: Министерски съвет и държавната политика липсваха от дейността на 44-тото Народно събрание

Малкото законопроекти, които бяха внесени в този парламент, бяха внесени от народни представители, Министерски съвет и държавната политика липсваха от дейността на 44-тото Народно събрание. Това заяви Хамид Хамид от ДПС:

Липсва Министерски съвет, липсва стратегия, липсва визия за управление на държавата. Работи се на принципа "проба-грешка“. Работи се на принципа на генериране на скандали и тяхното решаване, така че аз не мисля, че едно от малките добри неща – договорът за добросъседство с Македония - ще бъде символ за първата сесия. По-скоро първата сесия мина изцяло под знака на НДК и на суджукa.

За звуковия файл ТУК

(БНР,30.07.17)

Велислава Кръстева : Конструкцията на правителството е калпава като сламената къщичка на трите прасенца

Велислава Кръстева, депутат от ДПС, коментира в интервю за novini.bg отминалия политически сезон. „Работата на ПГ на ДПС беше повече от отлична. Макар 50% от групата да сме нови, успяхме с ръководството да си изградим един много категоричен профил на опозиция каквато сме, да сме последователни във всичките си действия, да сме адекватни в Народното събрание, въпреки неадекватната формула на управлението. Така че ми се струва, че ние трябва да получим една много добра оценка за своята работа, което за съжаление не може да се случи на мнозинството, към тази много компромисно съставена коалиция“, заяви Кръстева. Относно управляващите депутатката заяви: „В кабинета „Борисов 3“ не само фашисти и националисти бяха допуснати до властта, както беше в „Борисов 2“, а те бяха овластени на най-високи позиции. Отражението на тази екстравагандна позиция е състоянието на демокрацията у нас“. Велислава Кръстева напомни скандалите, които съпътстват управлението и заяви, че те са диагноза за една калпава конструкция. По думите й всичко прилича на приказката за трите прасенца и сламената къщичка, която всеки момент може да бъде издухана от вятъра. „През цялото време парламентът се занимаваше с ратификации, с гласуване на доклади и отчети, а не отразяваше политиките, които трябва да се изпълняват от Министерски съвет. И това е така, защото няма програма“, обясни народният представител. Според Кръстева твърде скоро Борисов ще прави четвърти опит за кабинет. „Те не знаят къде се намират, не знаят и къде отиват, а когато се разпусне този парламент, няма да знаят къде са били“, категорична е тя. Приоритети за новия сезон на ДПС са свързани основно с това Движението да продължи да да бъде категорична опозиция, която цели да коригира поведението на управляващото мнозинството и формулата на управление, защото тя е опасна за България и с нея няма да бъде реализиран нито един национален приоритет, обясни Велислава Кръстева. Относно договорът за добросъседство с Македония депутатката напомни, че винаги ДПС е било в основата на стабилизирането на демокрацията на България и на стабилизирането на демократичните принципи на Балканите. „Доктрината на българския етнически модел на д-р Ахмед Доган е доктрина за бъдещето на Европа и това е специалният принос на ДПС“, заключи Велислава Кръстева

(www.novini.bg,  29.07.17 г.)

Цялото видео може да гледате ТУК

 

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност