Събития

Филиз Хюсменова и Станислав Анастасов наблюдаваха военно учение на многонационалната бойна група на НАТО

Зам.-председателят на НС Филиз Хюсменова и народният представител и зам.-председател на ДПС Станислав Анастасов присъстваха на учение за водене на отбранителна операция от многонационалната бойна група на НАТО, което се проведе на учебния полигон в Ново село.

Демонстрацията е част учението "Iron Strike -2023" и се провежда в изпълнение на плановете за подготовка на многонационалната бойна група, създадена в съответствие с мерките за усилване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО за гарантиране на сигурността на страните членки от Източния фланг.

Ново село 1

По време на учението присъстваха заместник-главният секретар на НАТО Мирча Джоана, американският посланик у нас Кенет Мертен и заместник постоянният представител на САЩ в НАТО Рик Холцепъл.

Действията на военнослужещите бяха наблюдавани и от министър-председателя на акад. Николай Денков, министъра на отбраната Тодор Тагарев, председателя на Комисията по външна политика Бойко Борисов, както и посланиците на държавите, които участват със свои военни формирования в многонационалната бойна група.

Ново село 2

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност