57new


Честита Нова година!

 
От името на ръководството на ДПС ви пожелавам мирна, плодородна и щастлива 2018 година!
 
Изпращаме една година, изпълнена с много работа и много изпитания. Всички ние отговорихме достойно на новите предизвикателства пред нас и с нашата заедност постигнахме много успехи.
 
Нека 2018 година бъде за всички нас по-добра и по-успешна. Да работим заедно за възможността всеки български гражданин да бъде активна част в намирането на решенията на проблемите пред страната, Европа и света. Нека помним, че демокрацията трябва да се отстоява ежедневно и от всеки един от нас. С общи усилия можем да постигнем онази справедливост, стабилност и нормалност в политиката, към които се стремим.
 
Да посрещнем Новата година с надежда, нека ни донесе здраве и благоденствие!
 
Мустафа Карадайъ
Председател на ДПС

Мустафа Карадайъ от Тюркян чешма: България има нужда до българското знаме да се вее и знамето на ДПС

"България има нужда до българското знаме да се вее и знамето на ДПС. И ако днес сме пред паметника на Тюркян, това е защото Тюркян е символ на стотиците жертви, които ни обединиха." заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в село Могиляне пред паметника "Тюркян чешма".

Днес ДПС почете паметта на жертвите преди 33 години по време на мирните протести срещу т. нар. „възродителен процес“ в кирковското село Могиляне и в Момчилград.

"Бих искал също да се поклоня и на нашите герои-политически репресираните. Дълбок поклон! Нося ви поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган." каза председателят.

Председателят на ДПС припомни мрачните събития, свързани с погазването на изконните човешки права на турците и мюсюлманите и съпротивата срещу посегателствата на комунистическия режим, която в крайна сметка доведе до падането му. “Първата демократична партия, която се регистрира 89-та година се казва Движение за права и свободи.  27 години проповядваме мир, толерантност и  демокрация. 27 годиниМ искаме да има мир и стабилност, да има просперитет, да има сигурност за нас, за нашите деца, за нашите поколения.”, заяви Карадайъ.

Той остро осъди всички опити за разцепление и разединение, защото те се отразяват негативно на стабилността в страната. Мустафа Карадайъ поздрави всички, уважили събитието и заяви, че това, че тази година на площада има пет пъти повече хора от миналата година е знак за необходимостта от обединение. 

“Защото днес са на власт онези, които бият нашите майки на границата. Днес са на власт онези, които в центъра на София палят молитвени килимчета по  време на петъчна молитва. Днес са на власт онези, които излизат с призиви за прекрояване на границите. А прокуратурата  се прави, че не вижда  и не разбира какви престъпления се извършват. Това минира бъдещето на нашата Родина. Тези националисти и фашисти говорят, че ще ни смачкат. Ние призовахме институциите в България – президент, премиер, председател на НС, да вземат отношение, но няма резултат. Но идват тук и застават пред вас и казват, че са за европейско развитие на България. Това е лицемерие и наглост.“, категоричен бе лидерът на ДПС.

Според него, именно заради това днес България има нужда от обединено и силно ДПС. 

Карадайъ предупреди, че всеки, който работи против това обединение, не е наш опонент -  той е наш враг. А ако е един от нас, той е предател. 

И затова ние оценяваме нуждата на политическото време и тази оценка получаваме от този площад  и призивът ми е към всички онези, които са били подведени и излъгани, тези които имат честни сърца и души и пред себе си могат да кажат „Да аз сгреших” те ще намерят правилния път и те имат място под знамето на ДПС. 

Само че тези - лицемерните, тези които имат заден план, тези , на които душите не са чисти, тези , които за лична сметка, изгода и позиция искат да лицемерничат - техните души нямат да намерят правилния път и няма да си намерят мястото...

Лидерът направи политическа равносметка на отминаващата година. Той поздрави всички за това, че независимо от всичко са отстояли ценностите на ДПС. “Ако трябва да определим политик на годината, то това е всеки един избирател на Движението за права и свободи, който отстоява демокрацията, правата и свободите, мира, стабилността, толерантността в нашата Родина”, заяви Карадайъ.

"Имахме и много активна международна дейност. Тази политика на ДПС е за нобелова награда, защото Българския етнически модел е признат модел в Европа и света. Направихме и балканска конференция за интегрирането на Балканите в ЕС. Основата  на тази интеграция може да бъде единствено и само Българският етнически модел, чийто автор и идеолог е философът д-р Ахмед Доган. Ние ще продължаваме нашата политика в тази посока. В Европа получихме голямо признание Илхан Кючюк с таен вот беше преизбран с най-много гласове за зам.председател на партията АЛДЕ. Това е голямо признание за всеки един от този площад, това е мястото на ДПС.

Предстои ни европредседателство, напомни Карадайъ. Ние имаме голяма отговорност за европредседателството в България, но за нас е още по-ценна и демокрацията в нашата Родина. Ние ще дадем нашия принос, но ние няма да отстъпим от нашите ценности." заяви той пред събралото се множество.

Бившият главен мюфтия Фикри Сали прочете молитва в памет на жертвите, ръководството на ДПС поднесе венци и цветя на гробовете на жертвите на тоталитарния режим и пред паметника Тюркян чешма.

Ръководството на ДПС присъства на възпоменателния митинг на Централния площат в Момчилград, където се поднесоха венци на паметника на жертвите.

На възпоменателните митинг присъстваха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Хасан Азис, народните представители Халил Летифов, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Хасан Адемов, Джевдет Чакъров, Имрен Мехмедова, Танер Али, Джейхан Ибрямов, Велислава Кръстева, Севим Али, Хайри Садъков, Елхан Кълков и Сергей Кичиков, членовете на ЦОБ Рушен Риза, Ердинч Хайрула и Станислав Анастасов, евродепутатите Неджми Али и Илхан Кючюк, областният председател на ДПС Кърджали Изет Шабан, главният секретар на Народно-републиканската партия в Турция Кямил Окяй Съндър, депутатите от Народно-републиканската партия Мухарем Индже и Ердин Бирджан, основателят на Ийи парти в Турция Йозкан Пехливаноглу, кметовете на Одрин-Реджеб Гюркан и Силиври-Йозджан Ъшъклар, представители на изселнически организации от Измир, Истанбул, Одрин и Бурса, представителите на ДПС в Турция Фахри Ватансевер-Истанбул, Танер Чауш-Бурса, Исмаил Ватансевер-Измир, Лютви Йозгюр-Мармара, Гюнер Четин-Тракия, репресирани по време на тоталитарния режим, кметове от Гърция, областни председстели, кметове, общински председатели на ДПС и членове и симпатизанти на ДПС от областта и страната.

20171226 142147

20171226 125040

Честити светли Рождественски празници на всички братя и сестри християни!

Честити светли Рождественски празници на всички братя и сестри християни! С пожелания за мир и хармония, които да чертаят общото ни бъдеще. Разум и разбирателство, които да белязват общите ни действия. Здраве, късмет и просперитет за общия ни дом, нашата Родина. Весела Коледа!

                                                                                          Мустафа Карадайъ

                                                                                           Председател на ДПС

ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ОТПРАВИ НОВОГОДИШЕН ПОЗДРАВ КЪМ БРЮКСЕЛ ЗА СДРУЖЕНИЕТО ЗА КУЛТУРА И ВЗАИМОПОМОЩ НА КЪРДЖАЛИ

Евродепутатът и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова за поредна година се отзова на поканата на „Сдружение за култура и взаимопомощ на Кърджали и останалите региони", ситуирано в Брюксел, и изпрати новогодишни пожелания и подаръци за дамите от сдружението.

Традиционното новогодишно тържество събра и тази година 100 жени, живеещи със семействата си в столицата на Белгия. Те бяха поздравени от президента на сдружението Мюмюн Местан и се насладиха на приятната музика на Дженгис от Кърджали, на изпълненията на Зюхре Хайдерова и на избрани български песни и танци. За децата беше организирана викторина, като за верните отговори бяха получени подаръци. Дядо Мраз раздаде такива на всички присъстващи.

Хюсменова приветства дамите чрез поздравителен адрес, в който припомни, че последните дни на годината се свързват с истински важните, човешките неща  –живот в мир и хармония, доброта и справедливост, поддържане на чисти отношения. Затова нека този празник е повод да се отърсим от ежедневната натовареност и да обърнем внимание на тези, които са близо до нас, също и на тези, които се  нуждаят от нас, и на които бихме могли да помогнем, призова тя.  

 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще присъства на Възпоменателния митинг в село Могиляне

На 26.12.2017г. в село Могиляне, община Кирково от 10:00ч пред паметника „Тюркян чешма” Общинският съвет на ДПС Кирково организира Възпоменателен митинг-мевлид в памет на жертвите на т. нар. „Възродителен процес” и по случай 33 годишнината от трагичните събития през  1984 год.

На Възпоменателния митинг ще присъстват председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.- председателите на ДПС, членове на ЦОБ на ДПС, ПГ на ДПС, евродепутати, Младежко ДПС, кметове, общински съветници, гости от Турция, активисти и граждани, които ще изразят почитта си към жертвите, значимостта на събитията за падането на тоталитарния режим и  настъпването на демократичните промени в България.

Джейхан Ибрямов: Вотът на недоверие е политическа необходимост

Българското общество трябва да съзре сгрешения модел на управление, отсече Джейхан Ибрямов от ДПС

"Преливане от пусто в празно" - така може да бъде определена работата на кабинета "Борисов 3". А готвеният вот на недоверие срещу него е политическа необходимост, отсече в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов.
"Трябва да се покаже на българското общество, че има сгрешен модел на управление. Конкретната тема на вота ще бъде изяснена след новогодишните празници. Тъй като корупцията е обхванала всички сектори в държавата, дебатите се въртят около нея", каза още той.

Припомняме, че БСП и ДПС се договориха да внесат вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов на 17 януари. Според първоначалните анонси на двете политически партии това трябваше да се случи веднага след приемането на Бюджет 2018. Формациите обаче се обединиха около тезата, че преди Коледа искане на оставка на кабинета би било безсмислено.

ГЕРБ от своя страна заподозряха, че целта на опозицията с внасянето на този вот е да се помрачи първото официално събитие от българското европредседателство, което ще се състои на 11 януари.
Пред Bulgaria ON AIR Джейхан Ибрямов определи като "несъстоятелни" набежденията на управляващите и подчерта, че председателството касаело България, а вотът на недоверие щял да бъде конкретно към правителството.

"Той няма нищо общо с европредседателството. Ще покаже политическия инат на ГЕРБ, заради който допуснаха националистите в управлението на държавата. За ДПС е важно да бъде върнат диалогът, категорично против сме Европа на две скорости", коментира още той в студиото на Кузман Илиев.
 
(bgonair.bg, 21.12.2017)
 

Хамид Хамид: Надявам се през 2018 г. националистите да бъдат изведени от властта, защото това е добре за България

Хамид Хамид, народен представител от ПГ на ДПС, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Отпадането на мораториума върху новите лекарства.

  „Кой победи в тази битка?”, попита водещата Клара Маринова. Хамид Хамид отговори, че в крайна сметка са победили гражданите и нуждаещите се от тези нови лекарства. Трябва обаче да се отбележи, че още по време на второто четене това е било предложение на ДПС, което е било отхвърлено общо 7 пъти от представители на мнозинството в съответните комисии на първо и второ четене и в пленарна зала. „Радвам се, че на осмия път им дойде акъла в главата, разбира се не без обществения и политически натиск, който бе осъществен!”, заяви народният представител от ДПС.

  „Откъде ще се вземат тези пари, които толкова дълго управляващите отстояваха позицията, че няма пари? След това казаха, че има пари по линия на министерството, а сега откъде ще намерят пари за НЗОК?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че така, както говорят, че няма пари, вчера управляващите са разпределили с постановления на МС 1,5 милиарда. От тях 1 милиард са били разпределени за саниране, което съпоставено с тези 20 милиона, необходими за животоспасяващи лекарства, е просто цинично.

  Хамид Хамид беше категоричен, че здравната система трябва да се демонополизира. Той продължи, че са се надявали с избора на финансист за здравен министър да започне реформа, но със сегашните коалиционни партньори това няма как да се случи. Те дърпат държавата надолу.

Искането на ДПС за „демонтаж” на управляващата коалиция.

   Хамид Хамид беше категоричен, че скандалите са били програмирани със съставянето на сегашното управляващо мнозинство. Още от първия ден от ДПС са били категорични, че това мнозинство ще донесе на страната ни само скандали. За съжаление това е факт. Народният представител беше категоричен, че много голяма грешка на ГЕРБ е било допускането на националистите във властта – нещо, което Европа не допуска. Допуснат е езикът на омразата, който е станал официален вътре в правителството. „Аз не мога да си представя друга държава, в която вицепремиерът ще нарече премиера „оня” и „не искам да го виждам”. Как да работи нормално една администрация, когато вижда, че главата на държавата, министър-председателят и вицепремиерът си говорят по този начин?”, попита народният представител от ДПС.

  „Вие борите ли се за това да станете част от управляващата коалиция и да изместите „Обединените патриоти”?”, попита водещата Клара Маринова. Хамид Хамид отговори, че още от самото начало ДПС са заявили ясно, че не искат да участват в изпълнителната власт. Предложението от тяхна страна е било да подкрепя ГЕРБ по принципни политики поне до края на европредседателството. „Те обаче, незнайно защо, си избраха голямата беля на България!”, добави Хамид.

  „Вие знаете, че „Обединени патриоти” са натоварени с едни тегоби, вие сте натоварени с други тегоби. За вас също в българското общество се наслагва мнението, че сте етническа партия. Още не сте успели да преодолеете тези наслоения в българското общество!”, каза водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че това са митологеми, а всъщност ДПС с действията си доказва, че е националноотговорна българска партия. „Това са смешни твърдения от смешни лица!”, категоричен бе той. Освен това от партиите в сегашния парламент ДПС има най-голям принос за членството на България в НАТО и ЕС.

  „Има още един проблем около вашата партия и той се нарича „предателство на коалиционния партньор”. Той си съществува и не можете да го отречете, защото в коалицията с БСП след като имаше една прословута целувка на Орлов мост, след това тя не попречи на бившия ви лидер да се откаже от коалицията и да свали със собственото си поведение Орешарски. Това ще тегне на вашата партия. Какво смятате да направите, за да промените тези наслоения, които съществуват около вашата партия?”, попита водещата Клара Маринова. Хамид Хамид отговори, че ДПС ясно са обяснили защо са тръгнали към тази крачка. Трябвало е да се предприеме нещо за стабилността на държавата, защото конфронтацията е била достигнала връхна точка.

    Водещата помоли своя събеседник да коментира предстоящата коледна сбирка на ДПС. Хамид Хамид заяви, че това традиционно събиране малко се преекспонира. Той продължи, че наистина речите на Ахмед Доган са заредени с голямо визионерство и смисъл и е хубаво повече хора да разбират какво иска да каже той.  

Оценката му за 2017 г.

  Хамид Хамид заяви, че отминаващата година е била на скандали и противопоставяния, както и въвеждането на езика на омразата в българската политика. ПГ на ДПС в значителна степен е успяла да се противопостави на тази агресия. Наред с това са били внесени важни закони за държавата. Един от тези закони е за спиране на вторичното разграбване на КТБ, който за съжаление все още отлежава в деловодството на Народното събрание.

  „Да припомня на нашите слушатели, че Вие сте съвносител на този законопроект, защо беше необходим той?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът и отговори, че след анализа на синдиците е станало ясно, че масата на несъстоятелността олеква с всеки изминал ден. Тоест наблюдаваме разграбване на активите, които трябва да служат за обезпечение. Тези активи по определени схеми се крадат и то от същата организирана престъпна група, която е източила банката. Трябвало е да се даде в ръцете на синдиците правен инструмент, с който да спрат изтичането на тези активи.

  Що се отнася до очакванията му за 2018 г., народният представител беше категоричен, че се надява на бърз демонтаж на сегашната коалиция и извеждане на националистите от властта, защото това ще бъде добро за България. „Механиците, които ще демонтират тази власт ги има и това е ПГ на ДПС, може да сте сигурни в това!”, завърши Хамид Хамид разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 21 декември 2017 г.

Халил Летифов: Сами ще се съборят

"Благодарим на ГЕРБ, че ни подкрепиха в Закона за концесиите". Това коментира вчера в кулоарите на парламента председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС Халил Летифов (ДПС). "Важното е да се спазва законът. Кой как е взел концесиите, аз не мога да кажа. Но да се вменява, че всички концесионери са групировки или мафиоти е много лошо и много порочно. Ако има съмнения, че не е спазен законът, те трябва да бъдат дадени на прокуратурата", коментира Летифов и призова Валери Симеонов, ако знае кои са мафиотите, да ги даде на компетентните органи.
Не сме изненадани от думите на Симеонов. Този език на разделението и омразата е на дневен ред, откакто се състави това правителство. Затова ще ви напомня, че имаме решение за демонтаж на тази коалиция точно заради това", каза още Халил Летифов. Според него пробойна в коалицията има, откакто е съставена. За нас по-важно е да няма пробойна в държавата, категоричен бе депутатът от ДПС. По повод твърденията, че опозицията се опитва да събори европредседателството, той каза: "Не, управляващите се опитват да съборят европредседателството". Според него коалицията е пример за това. Те сами ще се съборят, заключи той.

(в. Стандарт, 21.12.2017)

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ: Всички бяха зад идеята на ДПС за отпадане на мораториума на лекарствата за онкоболните, но формулата на управлението е проба-грешка

Всички бяха зад идеята на ДПС за отпадане на мораториума на лекарствата за онкоболните, но формулата на управлението е проба-грешка. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след Председателски съвет на Народното събрание, където бе обсъдено включването в дневния ред предложението за отпадане на мораториума върху лекарствата за онкоболните. Карадайъ поясни, че на Председателски съвет на Народното събрание се е подкрепило предложението на ПГ на ДПС от 15 ноември за отпадане на параграф 6-ти от Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г. „Ние им благодарихме. Безспорно благодарихме и на БСП за подкрепата, когато се разглеждаше нашето предложение. Благодарихме и на останалите колеги, които мисля, че 7 пъти са гласували „против“ това предложение и се стигна до същността и идеята на това, което сме предложили“, поясни Карадайъ. „Обявихме за пореден път формулата на съществуване на тази власт на проби-грешки и пак проби-грешки. Формулата е търсене на консенсус за поправка на грешките, а в останалите случаи партиен диктат, независимо от предложенията,  мотивите на предложенията и значение има само кой е направил предложението “, заяви Карадайъ.

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност