Народно събрание

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Някой иска да си делне държавата и да няма нищо за хората. Няма да участвам

Някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Абсурдно е в някакъв „мумурандум“ , както го нарекоха, да има желание за подялба на съдебната власт, антикорупционни агенции. Това е нечувано. Виждаме всичко - вътре няма нищо за хората. ГЕРБ да си преценяват. Ние сме казали, че не участваме в това нещо.

Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира предложения от ПП-ДБ на ГЕРБ меморандум за управление.

Ние ще се противопоставим с това, че няма да подкрепим това делкане, съгласно Конституцията, където има блокираща квота от 160 гласа. Ние в делкане няма да участваме, отсече Делян Пеевски.

Водихме тези разговори с колегите преди това , мислих, че те се шегуват , че наистина ще поискат да си делнат съдебната власт, да си делнат службите. Няма нищо за хората. Има само делкане на служби, делкане на прокуратура, делкане на съд , делкане на  антикорупционна агенция, възмути се Пеевски.

Видя се, че колегите обичат да се бутат в регулаторите. Г-жа Колтуклиева ги засече в интересни срещи. Затова как се бърка в независими регулатори. Виждам, че интересът е много голям, коментира председателят на ПГ на ДПС

Дали ще има предсрочни избори или не - това си е решение на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Те да си го решават, напомни Делян Пеевски. 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност