57new


Въпрос на Севим Али по време на парламентарен контрол

Въпрос от народния представител СЕВИМ ИСМАИЛ АЛИ относно републикански път III-208 "Провадия-Дъскотна-Айтос" от км 51+130 до км 82+650, в териториален обхват - граници на община Руен, област Бургас и скален тунел, намиращ се на 56-ти километър от този участък.

Въпроси на д-р Джевдет Чакъров по време на парламентарен контрол

Въпрос от народния представител д-р Джевдет Чакъров относно критики към системата на здравеопазването в Доклад на Европейската комисия за 2019 година относно предотвратяването и коригирането на макроикономическите дисбаланси.

Въпрос от народния представител д-р Джевдет Чакъров относно критики към предложения на Министерството на здравеопазването за реформиране на системата на здравно осигуряване в България в Доклад на Европейската комисия за 2019 година относно предотвратяването и коригирането на макроикономическите дисбаланси.

 

Изказвания на Йордан Цонев по време на дебатите по актуализацията на бюджета за 2019г, отразяваща сделката за F-16

Ще подкрепим промяната в бюджета за F-16. Това каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по време на дебатите по актуализацията на бюджета за 2019 г., отразяваща сделката за F-16.

"Ние ще подкрепим и промяната в бюджета, но тук искам да отворя няколко странични въпроса, които никак не са маловажни. Първо беше ли нужно да има конкурс и такава процедура за нещо, което касае националната сигурност. Кому беше нужно, при положение, че нашето законодателство разрешава директни преговори. Защо трябваше онази калпава ограда, която построихме по границата да бъде извадена с промяна в законодателството от Закона за обществените поръчки и за нея да се не провеждат конкурс, а за самолетите да провеждаме конкурс, с който обидихме сериозно нашите партньори. Изложихме авторитета на държавата и поставихме под съмнение други търговски взаимоотношения", каза още Цонев.

Според Цонев трябва ясно и просто да се обясни без популизъм на българския народ. "Това е начина на България да бъде гарантирана националната сигурност, териториалния иполитическия суверенитет", уточни още Цонев. Според него няма доверие в нашите партньори в стабилността на държавата. По думите му партньорите нямат доверие в ГЕРБ. Цонев обърна внимание, че много пъти ГЕРБ са благодарили на ДПС.

Той посочи, че за сделката ДПС не искат благодарности, нито власт, "защото когато сме искали, сме я получавали". "Правим го заради сигурността на България и заради доброто на българските граждани", посочи още Цонев.

 

Мустафа Карадайъ: Договорите за F-16 ще дадат възможност да укрепим авторитета си и да повишим ролята си като страна, осигуряваща стабилност в региона и надежден партньор

Договорите за F-16 ще дадат възможност на България да укрепи авторитета си и да повиши ролята си като страна осигуряваща стабилност в региона и надежден партньор в ЕС и НАТО. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите за сделката за F-16.

"Изразявам категоричната позиция на ПГ на ДПС в подкрепа на предложения проект на закон за ратификация на четирите международни договора, обединяваща доставката на цялостния пакет самолети, оборудвани за мисиите, средства за наземно обслужване, въоръжения и средство за обучението на летателен и инженернотехнически състав. Нашата позиция е строго последвателна и в съответствие с евроатлантическата ориентация на ДПС. Ние от ДПС от 30 години неизменно поддържаме евроатлантическата ориентация на страната. Националната сигурност, запазването на мира, на стабилността, на демокрацията са надпартиен приоритет и наша запазена марка", подчерта Карадайъ. По думите му, когато става въпрос за държавния суверенитет, за националната сигурност, за стабилността на страната и региона, няма значение политическите пристрастия.

"Нужни са отговорно и мъдро държавническо поведение", подчерта още той.

 

  • 1
  • 2

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност