Регионални

Момчилград отбеляза 101-годишнината от рождението на Нури Адалъ

101-годишнината от рождението на дисидента и поет Нури Адалъ беше отбелязана в Момчилград с едноминутно мълчание пред паметника му в градския парк. На церемонията присъстваха областният лидер на ДПС Ресми Мурад, общинският председател на ДПС Айхан Осман, кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер, общински съветници, кметове на кметства, момчилградчани.

Нури Адалъ1

Венци и цветя пред паметника бяха поднесени от името на централното ръководство на ДПС, областната и общинската партийни структури, както и от община Момчилград.

Нури Адалъ, който е почетен гражданин на Момчилград, е известен като българския Нелсън Мандела, защото е подложен на репресии от комунистическия режим и е прекарал 23 години от живота си в лагери и затвори. През миналата година в момчилградския парк, носещ името на дисидента, беше открит негов паметник.

Нури Адалъ2

"Нури Адалъ е пример как един човек може да се изправи срещу комунистическия режим в онези мракобесни времена и в продължение на четвърт век да отстоява правата и свободите на хората", заяви областният лидер на ДПС Ресми Мурад.

Нури Адалъ3

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност