Народно събрание

Изказване на народния представител Айхан Етем в дебата относно Закона за частната охранителна дейност

АЙХАН ЕТЕМ : Благодаря Ви, госпожо Председател.

Уважаеми госпожи и господа народни представители! Първо, искам да споделя, че съм наясно с публичното възприятие в обществото относно тази тема – за личната охрана на физически лица.

Само да отбележа, че настоящата поправка в чл. 6 на Закона за частната охранителна дейност по принцип самият Закон по себе си регулира тази дейност, но в рамките на тази поправка се дава възможност на Министерството на вътрешните работи то да регламентира по хоризонтала – било по използване на технически средства, било за използване на различен тип оборудване, моторни превозни средства, униформи и така нататък, именно, за да не се сблъскваме с такива случаи, от които пресни примери са преди няколко месеца от Околовръстното и редица други през годините, на които всички заедно станахме свидетели.

Тук важното за мен е, на което искам да обърна внимание в настоящия дебат, е самата възможност за взаимодействие на този тип охрана и охранители с органите на реда от Министерството на вътрешните работи и редица други служби.

В тази връзка, така предложената промяна в Закона за мен е положителна и трябва да се даде възможност на Министерството на вътрешните работи да направи своето предложение в тази наредба, за да има ясни отговорници впоследствие и конкретни правила както за охрана на личното имущество и живота на българските граждани, така и взаимодействие с органите на реда. Благодаря Ви.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност