Народно събрание

Делян Пеевски: Христо Иванов и олигарсите зад него искат да завладеят държавата! Маските трябва да паднат! Лично отказах делкането, което той предложи в моя кабинет.

ДПС е най-национално отговорната партия и крепи това правителство 9 месеца. И ако нас ни нямаше, нямаше да го има.

В залата се случи нещо нечувано и изявените евроатлантици на ПП-ДБ провалиха проекта на „Уестингхаус“ за ядрена централа, заради Свилен Спасов, агентът на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество. Направете си проучване какво се случва. Това е скандално. Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски разобличи действията в пленарна зала на депутатите от  ПП-ДБ.

Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат Прокуратурата. Това е истината. Битката е за КПКОНПИ и Прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата. Нищо повече не се случва, коментира Пеевски напрежението във властта.

Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи, в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен, как ще се избере Висшия прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов, от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров. Стоя зад думите си. Обида не може да има, защото ние отказахме, подчерта Делян Пеевски.

В началото имаше добри разговори за Конституцията, как всичко ще е прозрачно, как ще бъде. Венецианската комисия каза кои регулатори да бъдат избирани със 160 гласа, напомни председателят на ПГ на ДПС.

Но Христо Иванов излъга като каза да не ги слагаме регулаторите сега, да уредим само Конституцията. Логично е, когато има определени парламентарни групи - управляващи, опозиция , подкрепящи, регулаторите да бъдат регулатори на цялата държава. А не да бъдат делнати 50 на 50, възмути се Пеевски.

И да спрат приказките вече, как ГЕРБ е с ДПС! Кое е лошото на ДПС!?  Че девет  месеца Христо Иванов пи мазно турско кафе  в моя кабинети, седеше в скута ми, докато се случи Конституцията. И всичките ми идваха час през час, докато направим промените, които са важни за България.  И ние ги направихме за хората, напомни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Заради думи на Христо Иванов пред „Дневник“, че отново ще извади темата за ДПС, Пеевски призова: Коя, бе Христо, приятелю мой!?  Темата е, че ДПС е най-национално отговорната партия и крепи това правителство 9 месеца. И ако нас ни нямаше, нямаше да го има. Маските трябва да паднат, Христо. Искам да го знаеш, приятелю мой. Всичко свърши! Вие сте ми ясни!

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност