Народно събрание

Правителството прие условието на Делян Пеевски – дерогацията спира. ДПС извоюва приоритетни инвестиции за общините, за по-висок стандарт на хората

Правителството прие условието, поставено многократно от председателя на ПГ на ДПС  Делян Пеевски и пред медиите, и пред представители на МС дерогацията за „Лукойл“ да бъде преустановена, с което да спре изнасянето на печалби към Русия. Това обяви на брифинг в Народното събрание председателят на комисията по бюджет и зам.- председател на ДПС Йордан Цонев.

Удовлетворени сме, че бяхме чути, каза Цонев. Той поясни, че намерената формула хем ще удовлетвори българските граждани и пазара, но и ще спре износа на свръхпечалби към Русия и финансиране на войната.

Цонев коментира и постигнатото разбирателство по бюджета, с което се слага край на кризата на доверие между парламент и правителство. В сряда парламентарните групи на ДПС и ГЕРБ ще бъдат част от кворума и ще отхвърлят поискания от опозицията вот на недоверие към правителството.
До компромисното решение се стигна след много интензивни разговори с финансовия министър Асен Василев и ръководствата на парламентарните групи на ДПС и ГЕРБ.

Йордан Цонев информира, че финансовият министър е приел условието, поставено от ПГ на ДПС да има приоритетен списък с инвестиции за общините, който ще бъде гарантирано финансиран. Минималният размер на тази програма е над един милиард за една година.

По отношение на доходите, в бюджета ще бъдат заложени средства за чувствително увеличаване на доходите на работещите в общинските администрации.

ДПС иска общините да могат да реализират главните си приоритети, с които да изпълнят ангажиментите към избирателите и да се подобри чувствително стандарта на живот на хората в общините.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност