Народно събрание

Майски събития 2016: Председателят Мустафа Карадайъ присъства на възпоменателен митинг-събор в с. Медовец

На 28 май в с. Медовец, община Дългопол се проведе възпоменателен митинг-събор под надслов „Свобода, единство, заедност!“. С молебен и курбан бе отбелязана 27-мата годишнина от Майските събития и отдадена почит на жертви на т. нар. "възродителен процес" - Назифе Хасан Мустафа и Шакир Мехмед Шакир.

На възпоменателния митинг присъства председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателите на ДПС Филиз Хюсменова, Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Янко Янков, заместник – председателите на ПГ на ДПС и членове на ЦОБ  на ДПС Йордан Цонев и Рушен Риза, Илхан Кючюк – евродепутат и председател на Младежко ДПС, народните представители Хасан Адемов, Джейхан Ибрямов, Хамид Хамид, Ерджан Себайтин, Сабри Мехмедали- основател на ДПС, областният председател на ДПС - Варна Сали Табаков, общинският председател на ДПС-Дългопол Халил Исмаилов, кметът на община Дългопол Георги Георгиев, кметове, общински съветници и активисти на ДПС.

 На площада в Медовец председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви  „Ние не вярваме на внушения, ние вярваме на действия. С медийни внушения политика не се прави. Никой не може да ни разедини и противопостави по общия път за права и свободи. Гаранцията за правата и свободите е демокрацията и призовавам да се борим за нея, защото и днес виждаме в Народното събрание как се газят права и свободи, и конституцията. Партии, които Европа определя като фашистите в парламента отново се опитват да ни прогонят,но ние знаем как се бранят права и свободи. Не ние, а те час по-скоро трябва да се махнат от Народното събрание. С нашето единство ще го постигнем.”

В словото си от трибуната Мустафа Карадайъ заяви, че никой отвън или отвътре не може да раздели партията. Пред жителите и гостите на събора той допълни, че партията трябва да съхрани единството си и на предстоящите президентски избори да покаже, че без ДПС не може, за да може след тях веднага партията да участва в следващата изпълнителна власт.

 Сали Табаков, областен председател на ДПС-Варна: Няма как да бъде пренаписана историята. ДПС е гарант на правата и свободите. Ментетата няма да заменят оригинала."

Ерджан Себайтин, народен представител от област Варна: Никой не може да ни командва - нито отвътре, нито отвън, ние сме подчинени единствено на нашите избиратели.

12871496 1002496923168016 7551689392928774011 n

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност