57new

Народно събрание

ДПС внесе промени в Закона за гражданската регистрация за заличаване на наложените по време на т.нар. "възродителен процес" имена на български граждани

Движението за права и свободи внесе законопроект за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация.  В предложените промени се предвижда веднъж завинаги да се заличат в ЕСГРАОН насилствено наложените по време на т.нар „възродителен процес“ имена на тези български граждани , както и да се въведе изричната забрана подобни данни да се изискват от служителите по гражданското състояние.

С другото наше изменение в закона Движението за права и свободи  предлага дефинитивен механизъм, който веднъж завинаги ще реши проблема с възстановяването на имената на починалите български граждани, които са станали жертва на насилственото преименуване по време на т.нар. „възродителен процес“ и които не са могли да си ги възстановят .

        В крайна сметка обществената съвест и моралът изискват държавата, така както насилствено им е отнела рождените им имена без тяхното съгласие, да им ги възстанови без да товари с ненужни задължения техните наследници.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност