Народно събрание

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Всички да се успокоят. Външно министерство е на България и може да бъде само на България

Смятам, че трябва да има спокойствие между всички. Денков трябва да се прибере в кабинета, да се успокои,  да си научи домашното.  Да не ни излага. Да види кой е правилният и признатият от света външен министър.  Както той е много добър образователен министър. Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира продължаващите словесни престрелки между ПП-ДБ и ГЕРБ, свързани с ротацията и поста на министър на външните работи.

Външната политика е нещо сложно. Видяхте вчера Мария Габриел как се справи. Нека да бъдем обективни -  тя трябва да бъде премиер и външен министър, призова Пеевски. 

Това, което трябва да се случи е да седнат и да се разберат. Да дойдат, да представят оценките на министрите, които казват, че готвят и да се върви напред, обясни председателят на ПГ на ДПС.
Ресурсът е ясно къде е - във всички министерства на ПП. И те нека да си ги проверяват, да си гледат министрите, каза Пеевски.

Борисов за едно е прав - ГЕРБ не може да носи никаква отговорност за министерства, които не са техни. Той има едно министерство и може да носи отговорност само за външно министерство, напомни председателят на ПГ на ДПС.

Разбира се, че ротацията е възможна. И аз съм сигурен, че ще се случи. Това просто не си струва, да не се случва, при условие че имаме стабилен парламент, стабилно правителство, цялото това спорене е излишно. Нека колегите се успокоят, да седна и да си видят нещата. Габриел и Денков да дойдат и да направим ротацията на 6 март, отново обясни Делян Пеевски. Нещата са пределно ясни . Това министерство е на ГЕРБ. Няма смисъл да се дискутира. Не може да се иска едно министерство, за да бъде глас на някоя партия. МВнР е на България и може да бъде само на България, отсече председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност