57new

Народно събрание

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС : Твърдо заставам зад момчетата на МВР, отговорността е на кмета на София и спортния министър. Няма да подкрепям правителство, което работи против евроатлантизма

Твърдо заставам зад момчетата на МВР за действията им снощи. Това безобразие трябваше да се прекрати. Или ще има държава, или няма да има държава. Какво трябваше да направят полицаите!? Да оставят да ги пребият!? Кметът на София и министърът на спорта са отговорни и виновни, че допуснаха тези супер агресивни ултраси да вилнеят в центъра на столицата. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на НС.

Абсурд е ние да искаме оставката на човек, който не се бъркаше  в изборите и МВР си свърши работата, отговори Делян Пеевски за исканата оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Председателят на ПГ на ДПС разкри, че след като са оказвали натиск върху вътрешния министър да работи в полза на ПП и ДБ и той е отказал, сега използват повода да му поискат оставката. Отдавна знам, че ще искат тази оставка, имаме сведения, хубаво е да започнете да търсите  информация от министъра. Надявам се той да има доблестта да каже истината – че е бил притискан от ПП и ДБ на изборите, да работи в тяхна  полза. Може да проверите кои хора от ПП и ДБ  са ходили в министерството, кога са влизали, кога са излизали , и ще разберете, посъветва Пеевски журналистите.

Не бих подкрепял правителство, което работи против евроатлантизма и ако те продължат да работят с Възраждане и БСП, няма да ги подкрепяме, каза Делян Пеевски.

Той подчерта, че ПП и ДБ не се съобразяват с ценностната база за съставянето на правителството на Денков, тъй като, въпреки предупрежденията, продължават все по-плътно да работят с про-Путин партиите „Възраждане“ и БСП. Пеевски обясни, че все пак до сряда има време да осмислят ПП-ДБ дали за тях е по-важно да стабилизират подкрепата за правителството или ще продължат да настояват за привилегиите за Лукойл.

Ако те с Възраждане и БСП вече са една коалиция, да си гласуват каквото искат. Да падат, да стават, това си е тяхно решение. Като гледам Варна, и проекта, който се готви в София, те са заедно. Няма нищо срамно да си го кажат, коментира Пеевски.

Вчера г-н Костадинов каза, че има „сватба“ и ПП са булката. Ние не сме я взимали тази булка, халал да му е, иронично допълни той.

Дерогацията трябва да отпадне веднага, защото чрез нея се финансира с милиарди режима на Путин. Категорично трябва да отпадне. Стоиме зад това, настоя председателят на ПГ на ДПС.  

С това, което Петков каза – че е готов да жертва правителството, но да не свали дерогацията, ме кара да съм абсолютно убеден, че те имат личен интерес от „Лукойл“.Виждаме кой си говори с тях – премиерът и шефът на кабинета Модев. Водят частни разговори. Проверете кой оръжеен търговец им е направил срещата с „Лукойл“ и комисионните как вървят. Христов му е фамилията, каза Делян Пеевски.

Ние днес подаваме сигнали за разследване, обяви председателят на ПГ на ДПС. Вчера по изражението на шефа на митниците видях, че съм го разкрил. Нарушени са санкциите. Ще има арести със сигурност. В това аз съм убеден. Ако има прокуратура и служби, които са си на мястото, ще си свършат работата. Ние имаме неоспорими данни. Ще сигнализираме. Нека да видим какво ще направят. И ако не са подвластни на ПП и ДБ и на това правителство, органите ще работят. Ако не си свършат работата при неоспорими данни, вече ще искаме оставки, категоричен бе Делян Пеевски.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност