Народно събрание

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Тагарев свърши една голяма нула за Украйна. Ние с Борисов, ГЕРБ и ДПС направихме всичко в парламента

Управляващите да бъдат честни с хората, да подпишат коалиционно споразумение и програма за цял мандат. Няма как някой с много малко да иска всичко.

Тагарев не можа да прати едни бронетранспортьори няколко месеца. Работа, която я свършихме с г-н Борисов, с ГЕРБ и ДПС преди месец.  Всичко беше готово подписано и направено. На 18 януари парите бяха осигурени, пратихме писмо на финансовия министър, а Тагарев до днес не ги е изпратил. Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира въпроса за работата на министъра на отбраната.  

И днес го гледам, жалка гледка – да си обвинява заместник-министрите. Мъжки да каже: „Аз съм виновен, не ги пратих“. А той ходи напред-назад, снима се само, нулева работа за Украйна. Всичко до сега, което беше свършено, беше свършено от парламента. Тагарев свърши една голяма нула, подчерта Пеевски.  

Аз лично не очаквам нищо от него, много добре знаете какво ми е мнението, коментира Делян Пеевски по повод изслушването на Тагарев в парламента. Нека да дойде, вие да го чуете, вие да го питате, затова сме го извикали, уточни той.

ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да бъдат честни към българските граждани, да е ясно какво и как ще правят  и да си подпишат споразумение. То е ясно, че те са в коалиция. Няма защо да се лъжем, коалицията е ясна и тя е между техните партии. Трябва да си сложат подписите, да сложат програма за цял мандат. Да кажат какво ще правят, хората да прочетат, да видят, коментира председателят на ПГ на ДПС.

Според мен, когато има коалиция, трябва пропорционално, според тежестта да се разпределят позициите на партиите с коалиционно споразумение. Няма как някой с много малко, да иска всичко. Особено тези неща за разпределение в проценти бяха грозни с делкането на държавата, подчерта Пеевски.

Има един лидер на тяхната коалиция и това е Кирил Петков. 100 % съм съгласен с Борисов, каза Делян Пеевски.

Не съм чул извинение от Кирил Петков, питайте го вие. Справката за участието на ДПС в регулаторите я дадохме публично. Надявам се, че ще постъпи мъжки и ще се извини, заяви председателят на ПГ на ДПС. 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност