Народно събрание

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Срокът на Денков изтече, след три месеца няма да е премиер. Но мога да отида да му свърша работата и ще се справя. Няма риск за бюджета

На Денков срокът му изтече, след три месеца няма да е премиер повече. Сега да си върши работата като министър-председател, а не да разпорежда онлайн, седнал в уютното си кабинетче, защото не се справя. Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира опасенията на министър-председателя за работата на Народното събрание по законите за бюджета.

Здравната каса няма да остане без бюджет, но има неуточнени важни въпроси, които ни притесняват -  като лекарствата за онкоболни, които трябва да се прецизират между първо и второ четене. Денков да не се бърка в работата на Народното събрание, а да си върши работата като премиер. Защото не се справя, отсече Пеевски.

Следите ли рейтингите – той има по-нисък рейтинг от кабинета на Виденов, каза председателят на ПГ на ДПС. Затова казах - ако той не може  да си свърши работата, аз мога да я свърша. Ако трябва може да отида за месец,  да пробвам и ако нещата са по-добре, ако рейтингът е по-висок, мога да остана, обясни Делян Пеевски.А Народното събрание ще има все по-високо доверие, бъдете сигурни, увери той.

Заканата на президента, че може да наложи вето върху Закона за държавния бюджет Пеевски определи като популизъм. Ще спрем продажбата на държавни терени, ако това бъде предложено. Ще бъдем абсолютно против. Държавната земя носи годишно 90 млн от наеми. Защо да се продават тези земи, трябва да останат държавни, напомни Делян Пеевски.Не подкрепихме идеята за комисия за разследване на действията на министър Йоловски, както не подкрепихме и другата комисия за разследване на МВР, защото преценихме, че е правилно прокуратурата да си свърши работата в законните срокове. Останалото е чист популизъм, а аз не искам ДПС да участва в популизъм, категоричен бе председателят на ПГ на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност