Народно събрание

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Ако дерогацията не падне, ще смятаме, че Путин е взел властта в България

Ако не бъде прието решението за отпадане на дерогацията за “Лукойл”, ще смятаме, че Путин е взел властта в България. Това заяви в Парламента Делян Пеевски.

Председателят на ПГ на ДПС ще участва утре в заседанието на Съвета по сигурността към Министерски съвет във връзка с отпадането на дерогацията за “Лукойл”.

Имаме основателни съмнения за това, което се случва в митниците, имаме информация за странни операции, отбеляза Делян Пеевски.

Той обяви, че ще постави пред Съвета официално своите въпроси по темата.

Аз съм положително настроен, че ще има разум в колегите и ще спрем да финансираме руската държава и „Вагнер” с пари от „Лукойл”. Виждате – милиарди изтичат към Русия, каза още той.
Попитан дали някой се облагодетелства от дерогацията, Пеевски отговори: „Със сигурност – режимът на Путин!”.

Току-що имахме среща с финансовия министър Асен Василев, заедно с председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев и започнахме разговорите за бюджета. Искам да подходим концептуално, в момента нямаме искания, съобщи председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Той обясни, че разговорите ще бъдат професионални, с експертите на ДПС.

Вотът на недоверие е абсолютно безпредметен и няма да бъде успешен, категоричен бе Пеевски.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност