Народно събрание

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Присъствахме на разговора. Подкрепяме регламента за конституционното мнозинство и регулаторите

Да, съгласни сме с това, което са се разбрали, присъствахме на разговора. Разумно е да се направи този регламент в партиите, които подкрепят правителството и конституционното мнозинство. Това обяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след срещата.

Ще участваме в това нещо. В регламента, който касае конституционното мнозинство и регулаторите. Пак подчертавам  в управлението и изпълнителната власт няма да се  включваме. Нито да имаме министри, нито зам.-министри. Видяхте колегите, в какъв състав дойдоха. За да е ясно, кои са управляващите - ние подкрепяме, категоричен беше Пеевски.

Ще имаме наши хора в регулаторите, както видяхте в БНБ, регулатор, в който беше избран наш представител, обясни той.

За премиер няма отворен въпрос, те си имат регламент, как се ротират на девет месеца. Техен регламент, коментира председателят на ПГ на ДПС. Ще бъде поискана оставката на шефа на Kасата и зам.-шефа на Касата и процедурата ще тръгне отново, обясни той.

В момента обсъждаме как ще гласуваме за бюджета на НЗОК, след корекциите, които нашите експерти преценят, каза Делян Пеевски.

Премиерът, ако започне да работи за хората, ще разговаряме с него, ако прави разумни неща. Пълна подкрепа има вицепремиерът Габриел, заяви председателят на ПГ на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност