Народно събрание

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Пълна подкрепа за полицаите - постъпиха достойно и защитиха гражданите на София! Това беше гангстерска битка

Оставката на министъра на вътрешните работи не може да е залог за оставането на това правителство. Препоръчвам на премиера следващия път, когато има такава ситуация, а това беше като гангстерска битка – да излезе на улицата, заедно с министрите си, да видят какво се случва и тогава да коментират тези момчета. Те постъпиха достойно и защитиха гражданите на София. Имат пълната ми подкрепа за действията си. Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира изявленията на министър-председателя във връзка с протеста на футболните фенове, действията на полицията и позицията на министъра на вътрешните работи. 

Няма да подкрепим създаването на парламентарна анкетна комисия за полицейското насилие, защото има проверяващи органи в рамките на Инспектората на МВР. Нека проверят и си кажат. Ако има някой, употребил прекомерно насилие и го установят, има си закон и наказания, уточни Пеевски.

Председателят на ПГ на ДПС изрази изненадата си от това, че Денков коментира срещи на лидерите на парламентарните партии, които подкрепят правителството с министъра на вътрешните работи.

Аз не мога да разбера това Радино вълнение в премиера за това, че сме се срещали. Всички лидери на парламентарни групи общуваме с министъра. Примерно с министъра на МВР, заедно с транспортният министър се срещнахме преди броени дни по повод БТР-ите за Украйна. Ние сме в постоянен контакт, уточни Делян Пеевски.

Той обаче беше категоричен, че никой от лидерите обаче няма право да кадрува в МВР. И че пред него министър Калин Стоянов е споделил за такъв натиск, който е недопустим.

Обсъждането на бюджета е в много напреднал етап, информира Делян Пеевски. Срещите на финансовия министър Асен Василев с ГЕРБ и ДПС по темата продължават и скоро Законът за държавния бюджет ще бъде внесен в Народното събрание.

Във финансовия министър има много разум, мисля, че ще има решения на всички въпроси, свързани с бюджета, каза Делян Пеевски.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност