Мустафа Карадайъ от Търговище: Изборите тук ще приключат от първи тур! Ще имате цялата ни подкрепа!

Екипът на Централния лъч на ДПС бе в област Търговище. На официалното откриване в Драматичния театър в град Търговище бяха представени кандидатите за кметове на кметства и листата за общински съветници начело с кандидата на ДПС за кмет на общината Хамди Илиязов.

В своето изказване пред жителите на Търговище Илиязов каза, че е време за властта на хората. Време е да променим нагласите  и да се обединим в името на Търговище. ДПС има екип и капацитет да управлява успешно община Търговище, каза още кандидатът за кмет на община Търговище Хамди Илиязов.

Изборите в Търговище ще приключат още на първи тур, прогнозира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Зная, че ще ви виждам в следващите 4 години като кмет“, с тези думи се обърна той към Хамди Илиязов и обеща пълната подкрепа на партията за развитието на региона.

Нашите деца, братя и сестри са пред нас и искат да вземат решенията за бъдещето на своя живот в община Търговище. Искат да вземат бъдещето в своите ръце и да гарантират достоен живот за техните деца тук в нашата община Търговище и България, каза още Карадайъ.

Карадайъ коментира и пресконференцията на ГЕРБ и каза, че вчера направиха натиск за незаконни решения за членове на ОИК, включително и на ЦИК по една тема, заяви той. Темата, свързана с уседналостта, зад която, криейки се зад нея ограничиха правата на българските граждани да могат да гласуват и да бъдат избирани. След служебната проверка се оказа, че кандидати за кметове от ГЕРБ не отговарят на условията да бъдат кандидати именно за това, че те наложиха тези ограничения уж в ущърб на ДПС, обяви лидерът. И сега се оказа, че те са в тази ситуация, нарушавайки закона, опитват се да ги оставят като кандидати за кметове. И веднага тръгват да прехвърлят темата от болната на здравата глава, допълни той.

Карадайъ обясни, че на пресконференцията хора с „объркани души“ говорят за смесените райони, говорят за преса и натиск. Иде реч за наглост от тяхна страна. Надявам се да вземат поука, заяви Мустафа Карадайъ. Моят апел е на предстоящите избори в община Търговище и в цялата област Търговище да излезем масово всички да гласуваме и да покажем, че в София и Брюксел няма да позволим такъв род двоен стандарт от властимащите, заключи председателят на ДПС.

В емоционално обръщение зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев изтъкна, че Търговище може да направи историческа крачка и всички, без разлика в етнос и изповедание, да се обединят, да подкрепят достойния кандидат от ДПС, който не дели хората, помага и на християни, и на мюсюлмани.

Ако единственият ви аргумент да не гласувате за него е, че не е християнин и че не е етнически българин, нека да ви кажа, че етническата карта и етническото разделение е донесло само сълзи, мъка и страдание на балканските народи, каза още Цонев. Ние сме обречени да живеем тук заедно и да бъдем пример за Балканите. А Търговище е обречено да докаже на цяла България, че този модел може да направи своята решителна историческа крачка, заключи Йордан Цонев.

На предизборната среща присъстваха и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, народният представител и кандидат за кмет на община Попова Танер Али и народният представител Имрен Мехмедова.

20191002 175748

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност