ДПС Благоевград - Мустафа Карадайъ: Да спасим България не е мото, а наш призив към всички български граждани!

Централният предизборен лъч бе на обиколка в Благоевградска област. B неделя вечерта ръководството на ДПС пристигна в Сатовча за да подкрепи листата на ДПС за Благоевградски избирателен район. На митинг-концерта присъстваха кметове на общини, общински съветници, областни и общински председатели на ДПС. Централният предизборен лъч се срещна и с жителите на гоцеделчевските села Брезница, Лъжница и Корница. По-късно централният предизборният щаб проведе и митинг- концерт в с. Абланица, община Хаджидимово. Препълненият площад на Абланица даде силната си и мощна подкрепа за Движението за права и свободи.

За да подкрепи кандидатите от листата председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно със зам.-председателя на ДПС Филиз Хюсменова, Йордан Цонев- водач на листата в Хасково и Илхан Кючюк – председател на Младежко ДПС пристигнаха в с. Дебрен. На площада на Дебрен се бяха събрали близо 1000 души за да чуят посланията на ръководството на ДПС.

От трибуната в гърменското село Дебрен лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви„ 27 години сме заедно, още 70-те години, когато имаше съпротива във вашия регион против газенето на нашето достойнство, ние вървяхме по завета на Левски – искахме да живеем равни в нашата родина – и християни и мюсюлмани. В края на 80-те години искахме да живеем в нашата Родина, в нашата чиста и свята република равни – християни и мюсюлмани. И го постигнахме. Свалихме тоталитаризма и дойде демокрацията. 27 години вървим по завета на Левски и се борим да живеем в нашата Родина равни, различните да живеем равни. Различието за ДПС не е проблем, а е богатство."

„ДПС е нашето единство и нищо друго. Всеки има място в ДПС, стига да си е осъзнал грешките и стига да върви по правилния път”, увери председателят на партията.

Той посочи големия проблем пред страната – бедността и демографската криза. Подчерта, че омразата в съчетание с бедност е много опасна, особено на Балканите. „Да спасим България не е мото, а наш призив към всички български граждани. Държавата е в опасна ситуация. Да я спасим от бедността и демографската криза. Сега е моментът всички ние, и християни, и мюсюлмани, от всички етноси, да дадем исторически урок на всички онези, които си мислят, че могат да ни надзирават, да ни наставляват. Да докажем, че ако времето е в нас, то и ние сме във времето. За общата ни сигурност, за по-доброто ни бъдеще, за каузата ДПС, за победата, за да спасим България”, завърши словото си лидерът на ДПС.

Вторият в листата Елхан Кълков заяви „ДПС е свобода, свобода във всеки един от нас, имаме ли я, имаме възможност за реализация във всяко едно отношение увереност.” „Ние ще задедем правилната посоката за началото на промяната, за един по-добър и достоен начин на живот на всички граждани. Залагаме на младостта и опита на нашия екип и разчитаме на подкрепата на всички граждани. И заключи „ДПС не разделя, а обединява.”

IMG 7359

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност