Мустафа Карадайъ от Барутин: Истинските патриоти не сеят омраза!

Вчера в доспатското село Барутин се проведе възпоменателен митинг в паметна на жертвите и пострадалите по време на т.нар „възродителен процес” 1972 г.

От трибината на митинга Мустафа Карадайъ заяви „Основната цел на ДПС е завета на Апостола на свободата за: Чиста и свята република! Преди 45 години дадохме свидни жертви, за да бъдем равни в нашата Родина, какъвто е завета на Васил Левски. Тогавашната власт не чуваше завета на Апостола – всички да живеем равни в чиста и свята република. Когато се обединихме в Движение за права и свободи от д-р Ахмед Доган основната цел бе завета на Апостола – всички, мюсюлмани и християни, от всички етноси и религии да живеем с равни права. Тук сме заедно, както бяхме заедно през 1989 г. Това обединение се нарича ДПС 27 години вървим по този път. Сега трябва християни и мюсюлмани да дадем исторически урок за всички, които си мислят ,че могат да ни надзирават, наставляват, разделят и противопоставят в нашата родина. Можем да се борим за нашите права, само ако първо се преборим с разделението и омразата!”

„Тук сме се събрали както всяка година от всички краища на страната. Паметта ни помага, затова сме тук. Преди 45 години се случваха грозни събития първо в западните и средните Родопи. В източните Родопи тогава казваха, че при тях мъката няма до дойде. Но дойде и Родопите станаха единни в болката. После в Лудогорието. Всички в България станаха единни в мъката и дадохме жертви, за да бъдем равни, с равни прави и свободи в нашата Родина“, заяви Карадайъ. Той подчерта, че непрестанно 27 години ДПС се е борило против омразата, разединението и противопоставянето, което е истинския патриотизъм, а не този на „лъжепатриотите“, чиито думи противопоставят и разделят.

Карадайъ цитира думите на създателят на светска Република Турция Кемал Ататюрк, че всеки, който е против България е против Турция. „Всеки, който се опитва да противопоставя България и Турция, е против и България, и Турция“, заяви председателят на ДПС.

„Опитват се да ни връщат 45 години назад и да ни разделят в Родопите. Няма да позволим нито Местан, нито Гьокче, нито на Тайип да ни казват колко големи мюсюлмани сме. Това е нашият избор, ние познаваме себе си.” Цялата ни програма е борба с бедността и демографската криза. Но първо трябва да се преборим с омразата и разединението. „Времето е в нас и ние сме във времето“, заключи Карадайъ.

„Срещу нас и срещу вас стоят патриоти. Тези, които пострадаха в името на демокрацията са най-големите патриоти. Не се делете за каквото и да е“, призова и водачът на листата на ДПС в Смолянско Хайри Садъков.

Годишнината от трагичните събития почетоха още зам.- председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова, евродепутата и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, водачите на листи в страната – Йордан Цонев, Велислава Кръстева, водачът Хайри Садъков и всички от листата в Смолянски избирателен район, кметовете на Борино Мустафа Караахмед, Рудозем Румен Пехливанов, Мадан Фахри Молайсенов и Неделино Боян Кехайов, общински съветници, кметове и представители на ДПС от Кърджали, Благоевград, Пазарджик, Момчилград, Хасково, Лудогорието и др.

След митинга Централният предизборен лъч заедно с гостите на събитието, кметове, областни и общински председатели поднесоха венци пред паметника на жертвите на т. нар „ възродителен процес”

По- късно председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна в своето родно село Борино, за да се срещне с членове и симпатизанти на Движението. Централният лъч посети и селата Гьоврен и Грохотно за представи кандидатите за народни представители от смолянски избирателен район.

17310250 1262188110532228 1406709602525445692 o

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност