Мустафа Карадайъ в Кирково: Независимост означава отговорност. Да премахнем модела на омразата, за да има стабилно управление

Днес, когато честваме годишнина от обявяването на независимостта на България, трябва да си припомним нещо много важно: Независимост означава стабилност, сигурност, но и отговорност. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Кирково.

Кирково1

ДПС винаги е било номер 1 в политиката, защото сме подхождали с грижа и отговорност към гражданите, към себе си и най-вече - към държавата. Мисля, че дойде време този път и България да бъде номер 1, каза Карадайъ и посочи пътя:

В каскадата от кризи, в които живеем, дойде време да подхождаме с отговорност към хората и държавата като направим стабилно управление, заяви Карадайъ.

Кирково3

Той каза още, че е време да се премахне модела на омразата, разделението и противопоставянето от политическия терен.

Според Карадайъ нормалността трлябва да се върне в политиката, а това може да стане с промяна на формулата за управление на страната.

Вместо да слушаме лъжи, искаме да виждаме националните приоритети и цели, а омразата, противопоставянето и разделение да отстъпи място на съгласия по тези цели и приоритети, които да се определят чрез диалог между власт и опозиция. Само така ще бъдат намерени най-добрите решения за преодоляването на кризите, добави Карадайъ.

Кирково4

Няма време за „кукувици“, които се настаниха в готовата къща в нашата Родина. Имаме нужда от майстори, а те са в ДПС, защото при нас е и експертизата, и опита, и ключа за решаване на проблемите и преодоляване на кризите, каза още председателят на ДПС.

"В ДПС имаме и още една отговорност - да пазим демокрацията, защото ние я докарахме в България и платихме много висока цена за нея. Като станахме членове на НАТО и ЕС си помислихме, че демокрацията е даденост, но се оказа, че не е така.

Гледахме от 2009 година как се гази държава, държавност, как се нарушават права и свободи и как не се спазват законите. Докато няма правила - няма демокрация, няма свобода, не се спазват и правата", каза Карадайъ.

Той поздрави демократичната полиция, която се грижи за сигурността на хората и спазването на законите.

Но на онези, другите, които изпълняваха политически поръчки, използваха държавния апарат и държавния ресурс за политически цели, преса и натиск върху хората и така превърнаха полицията в милиция, искам да им кажа - Рашковците ще си заминат, но ДПС ще остане, каза още лидерът на Движението.

 

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност