Д-р инж. Хасан Азис в Ардино: Досегашните управници не заслужават този народ

Движението за права и свободи е партията на знаците. Освен, че виждате по-голямата част от арденци в тази листа, тук виждаме и нещо друго - послания за опит, за зрялост, за представителство. С тези думи зам.-председателят на ДПС д-р инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали, представи листата на областта по време на предизборна среща в Ардино.

Ардино2

ДПС измина много дълъг път в своето развитие, 32 години. И тук, в тази листа, виждаме приемственост, традиция. Виждаме нещо, което ни е дадено от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган - заедност, сила, енергия, каза д-р Азис. И заяви: "На изборите тази енергия ще се превърне в нашата отговорност за управлението на страната и преодоляването на кризите.".

Ардино7

Д-р инж. Хасан Азис изтъкна международната тежест и влияние на ДПС в лицето на зам.-председателя на третата по големина група в Европейския парламент - "Обнови Европа", Искра Михайлова, лидера на европейските либерали Илхан Кючюк и вицепрезидента на световните либерали Хамид Хамид.

Нашият глас се чува от Ардино, от София, от Брюксел - чак до Америка. Това е нашата сила, това е нашата енергия, категоричен бе Азис.

Ардино1

Трябва да си зададем няколко въпроса. Защо за пореден път сме на тези избори? За 18 месеца българският народ 6 пъти е пред урните - да, със забележката, че едните избори бяха президентски в два тура. Но независимо от това, 6 пъти за 18 месеца има избори. Това какво прави? Българският народ на всеки 3 месеца е пред урните, подчерта кметът на Кърджали.

Ардино6

И даде оценката си: "Това го няма никъде в Европа. Това е най-сигурният знак, че нещо не е наред в България, че има голяма криза. Това означава, че държавата не работи, че има несигурност в държавното управление.".

Ардино9

Най-лошо се справихме с пандемията в Европа, да не кажа в света. Местната власт по неволя поема отговорностите на държавата. Тя от 2 години не изпълнява своите функции, защото е на избори. 100 млн. лева струват едни парламентарни избори, 4 пъти по 100 млн. лева са 400 млн. лева. Половин милиард лева България изхарчи заради изборите, възмути се д-р Азис.

Политическата безотговорност в България стигна до там, че не може да се разчете посланието на изборния резултат. Чрез всеки от последните три избора българският народ каза: "Никой няма правото да бъде едноличен управленец. Вие, политическите партии в парламента, сте длъжни да се съберете, да се обедините и да управлявате заедно". Това е посланието, което не се разбира от политическите партии, затова сме на избори, заяви зам.-председателят на ДПС.

Има една приказка, че всеки народ си заслужава управлението. Но аз бих допълнил друго - ако всеки народ заслужава своите управленци, то досегашните управленци не заслужават този народ, категоричен бе Азис.

Пътят, който сме извървели 32 години е път на отговорност, Движението за права и свободи записа своето име с златни букви в най-новата история на България, каза още кметът на Кърджали.

Сигурни сме, че на базата на тези 32 години опит и отговорност, която сме поемали, ДПС е в основата на разрешаването на кризите. Време е ДПС по време на криза да бъде част от отговорността за решаването й, подчерта Азис.

Инвеститорите напускат България. Има един инструмент, който ние безотговорно не използваме - Плана за възстановяване и устойчивост. Всички други държави от ЕС вече изразходиха средства по своите планове. Това са пари, които смъкват инфлацията, каза още Хасан Азис. И обобщи: "Ние знаем решението на проблемите. ДПС е наясно със състоянието на държавата. Време е ДПС да бъде част от управлението на страната. Готови сме, защото сме отговорна партия!".

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност