Хасан Адемов в Ардино: Инфлацията няма да бъде преборена с таван на цените, а с инвестиции

Всички, които ви дават предизборни обещания, че космическите цени по магазините ще изчезнат, лъжат. За да се овладее тази криза трябва адекватен отговор. Това заяви експертът по социална политика д-р Хасан Адемов на предизборна среща на ДПС в Ардино.

Ардино1

Според него, ако се приеме предложението на БСП за таван на цените, това веднага ще доведе до липсващи стоки и няма да има ефект.

Единственият начин да се преборим с инфлацията е да има инвестиции. За да ги има - трябва сигурност в страната и стабилен кабинет с ясна програма за управление на кризите, добави той.

Адемов припомни, че в момента 60 милиарда стоят на трупчета в Европа, заделени са за България, но ние не сме си написали домашното.

Ардино3

Това е огромната ни драма - в най-бедната страна в ЕС заради некадърно управление не можем да получим европейските средства и мизерстваме, каза Адемов

Той припомни, че докато ДПС са писали програмите за двата програмни периода, финансирането от Европа е стигало до гражданите и фирмите в България.

Каскадата от кризи, в която живеем, има шапка - политическа криза. Без нея нито една от останалите няма да бъде решена, категоричен бе Адемов.

 

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност