Мустафа Карадайъ: Когато ДПС е на власт, бизнесът диша спокойно

Дошло е време, в което на страната й трябва сигурност на инвестициите и законодателството, за да има стабилни доходи и работни места. Време е за нова Формула за управление на България, в която вместо лъжата идват ясните национални приоритети и цели, а омразата, противопоставянето и разделението отстъпват място на обединението и съгласието по програмата за управление на страната. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Хасково.

Хасково3

Няма просперитет в разединено общество, няма и инвестиции. Затова призовавам и останалите политици да си припомним девиза, изписан на сградата на парламента: „Съединението прави силата“, добави той.

Карадайъ заяви, че на предстоящите избори трябва да се гласува за онези, които са доказали, че могат да решават кризи и да работят в полза на гражданите и бизнеса.

Хасково2

Когато ДПС е на власт, бизнесът диша спокойно, заяви Карадайъ и припомни, че по време на управлението с участие на ДПС от 2001-ва до 2008-ма година средно на година инвестициите са достигали 6-7 милиарда евро.

"Програмите за първите два програмни периода също бяха написани от нас. Ализан Яхова, която беше директор на Фонд "Земеделие" по време на първия период договори парите за фермерите и финансирането стигна до тях.

Хасково1

За втория период зам.-директор на Фонда беше Атидже Вели и тогава тя договори нови 6 млрд. за земеделието", каза Карадайъ.

Той припомни, че социалните програми бяха написани от д-р Хасан Адемов, тогава министър на социалната политика, с които България получи 4 млрд. лева.

"По същото време бе договорена и програмата за околната среда от тогавашния министър, сега евродепутат - Искра Михайлова. 30 общини в България получиха финансиране за водопровод и канализация. Повече от 40 общини получиха финансиране за рекултивиране на стари сметища, за да няма боклуци", добави Карадайъ.

Хасково4

"В България има два вида политици. Едни които много говорят и лъжат, и други, които малко говорят и вършат работа.

Благодаря на всички тези наши съмишленици, които бяха съпричастни към трагедията на украинските бежанци", каза още Карадайъ.

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност