Искра Михайлова в Стамболово: ДПС ще бъде в управлението на България

ДПС ще бъде в управлението на България в следващите 4 години. Първо, защото съм убедена, че хората в листите могат да се справят. Второ, защото помня как ДПС се справяше, когато бе във властта. Това заяви зам.-председателят на третата по големина група в европарламента - "Обнови Европа", Искра Михайлова, евродепутат от ДПС, на предизборен митинг в Стамболово.

Михайлова благодари на местните структури за подкрепата на миналите избори. "Поздравявам ви за волята, за упоритостта, за желанието, за убеждението, затова че направихте така, че в три последователни избори ДПС да върви само напред и нагоре благодарение на вашата подкрепа. Благодаря Ви от сърце", каза Михайлова.

Ние имаме компетенцията, силата, самочувствието, контактите, имаме опита в работата с европейски и световни институции и това не са голи думи. Спомнете си кой беше на власт, когато в България започнаха първите оперативни програми и дойдоха средствата от ЕС - ДПС беше в управлението. Ние написахме оперативните програми, а после от 2009 г. Бойко Борисов ходеше да реже лентичките на обектите, изпълнени по тези програми, припомни Искра Михайлова.

После, през 2013 г., дойде време отново да се правят оперативни програми. И какво направи онзи с лентичките? Подаде оставка. Защото не можеше да напише новите програми. За това трябват експертиза, опит, контакти, трябва самочувствие. Трябва познаване на цялата страна. Трябва хората, които пишат програми, да са били тук, в Стамболово, за да знаят какви проекти трябва да има за общината или за Маджарово. Тогава отново ДПС бе в управлението и отново написахме програмите, заяви Михайлова.

Новите програми трябваше да се пишат през 2020 г. Да сте чули да са написани и одобрени? Не! Нали трябваше да има План за възстановяване и устойчивост? Да се чули някоя от фирмите да е получила пари по този план? Не, нито лев, нито стотинка не са влезли в България нито по оперативните програми, нито по Плана. Няма и да влязат, докато не се намесим. Защото ние знаем как, ние можем, ние сме го правили, каза евродепутатът. И заяви: "Ние винаги сме били № 1!".

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност