Карадайъ на среща с ОССЕ: Има разлика с миналогодишната капания. Нямаме информация за подготвяна намеса на полицията в изборите

Има разлика с предизборната кампания от миналата година. Засега не виждам противозаконна държавна намеса в изборите, не виждам да има централни указания за намеса на полицията в изборите. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на среща с наблюдатели от ОССЕ, които са в България, за да следят изборния процес.

ОССЕ1

Той им разказа за грубата намеса по време на двете предишни изборни кампании, за това как полицията е нахлувала в домовете на възрастни хора, за да ги тормози, да ги кара да клякат и да стават. Как областни управители заедно с полицаи са влизали противозаконно и са давали указания в избирателните секции.

Карадайъ заяви пред наблюдателите, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков е превърнал полицията в милиция, която да изпълнява незаконни политически поръчки.

ОССЕ4

"Всеки петък по време на парламентарния контрол бившият министър отговаряше на наши въпроси за полицейския тормоз, но тъй като мандатът на предишния кабинет бе много къс, не успяхме да поставим всички въпроси.

Въпреки това ние ще продължим да търсим отговорите", обеща Карадайъ. Той каза, че очаква тези незаконни действия на сегашните избори да не се случат.

Това е много важно, защото ДПС е платило много висока цена, за да дойде демокрацията в България. ДПС е призвана да защитава демокрацията и законността, правата и свободите на всеки български гражданин, заяви още председателят на Движението.

Ако забележете нередности, може да се обръщате към нас, за да ни посочите проблемите, заявиха наблюдателите от ОССЕ.

Благодарим ви, оценяваме вашата роля като наблюдатели, и се надяваме да нямаме поводи да се обръщаме към вас. Държим да имаме честни избори, държим на правото на всеки български гражданин да даде своя глас. Да си пожелаем свободни и демократични избори, а останалото е решение на българските граждани, заяви евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Искра Михайлова, зам.-председател на групата "Обнови Европа", която също присъства на срещата заедно с експерта по социална политика Хасан Адемов, председателя на младежката организация на ДПС и водач на листата на ДПС в Хасковско Сезгин Мехмед, както и областното ръководство на ДПС в Хасково.

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност