Мустафа Карадайъ в Стамболово: Търпяхме достатъчно. Време е да вземем бъдещето в ръцете си

Това сме ДПС - градим общото ни бъдеще в нашата Родина. Няма да оставим нещата на случайността, нито на тотото, нито на случайни минувачи. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборен митинг в Стамболово.

Той направи сравнение между къщата на едно семейство и държавата. Тя е нашият дом и ние сме тези, които ще го изграждаме и поддържаме, подчерта Карадайъ.

Идват едни хора и като кукувицата се опитват наготово да се настанят и да завлекат каквото могат. Но те пак ще си заминат, а ние ще останем тук. Техните вересии ние трябва да ги плащаме. Това е големият проблем, категоричен бе Карадайъ.

Днес има множество кризи. Инфлацията е висока. Всички ние обедняхме, каза лидерът на ДПС. И припомни, че при старта на 47-оно НС ДПС отправи предупреждение за това с декларация от парламентарната трибуна.

Тогава казахме, че идва времето, когато ще преосмислим понятието бедност. Е, за съжаление, то дойде, каза Мустафа Карадайъ.

Той припомни как експертите на ДПС написаха оперативните програми за двата програмни периода и така дадоха възможност европейското финансиране на влезе в България.

Днес няма политическа стабилност, няма стабилно законодателство. Има ли тогава сигурност за инвестициите? Не, кой инвеститор ще дойде, риторично попита председателят на Движението.

И направи равносметка: "Европейските готови пари не ги вземаме, няма сигурност, няма стабилност, няма кой да инвестира. Тогава какво се случва? Няма работни места, а работоспособното население стяга куфарлите и заминава. Това е най-болното. 500 000 души по официални данни са напуснали България - средно по 50 000. А хората са капиталът на държавата, нейното богатство! ".

Търпяхме достатъчно. Вече е време да вземем нещата в свои ръце, да вземем бъдещето в ръцете си и да градим нашето бъдеще и бъдещето на децата и внуците ни в нашата Родина България, каза Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че Хасковска област има потенциала да излъчи на изборите трима народни представители от ДПС.

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност