ДПС повиши резултата си пети поредни избори

Пети поредни избори ДПС увеличава резултата си. На извънредните избори за 49-ото НС на 2 април 2023 г. Движението спечели 346 437 гласа или 13.7% от гласовете на участвалите във вота български граждани.

Очаква се ДПС отново да има 36 народни представители, колкото и в 48-мия парламент.

На парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. ДПС спечели 344 512, което тогава се равняваше на 13.7%.

На вота за парламент на 14 ноември 2021 г. ДПС получи 341 000 (13.00%) и имаше 34 народни представители в 47-ото НС.

Няколко месеца по-рано, на предсрочните парламентарни избори на 11 юли 2021 г. ДПС получи 292 514 гласа и вкара 29 депутати.

Подобрен резултат ДПС отчете на 2 април 2023 г. и в над 12 области. С най-голямо увеличение има в Благоевградска и Пазарджишка област с водач Делян Пеевски, в област Стара Загора, където водач е заместник-председателят Халил Летифов, в област Велико Търново, където водач е заместник- председателят Йордан Цонев, в област Видин, където листата води заместник-председателят Станислав Анастасов, в област Варна, където водач е Филиз Хюсменова, в област Враца, където водач на листата е Цветан Енчев, в област Русе, където начело на листата е Ализан Яхова, в област Смолян, където първи в листата е Хайри Садъков и в Пловдив град, където водач на листата е Танер Али.

ДПС ще положи всички усилия да има редовен кабинет. С разум, отговорност и диалог да решим проблемите на хората, заяви в изборната нощ лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той благодари на всички български граждани, които са участвали на тези избори.

Естествено, най-вече благодаря на онези стотици хиляди български граждани, които гласуваха за ДПС, подчерта Мустафа Карадайъ. И специално благодари на структурите на Движението за добре свършената работа.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност