57new

Мустафа Карадайъ: ДПС ще положи всички усилия да има редовен кабинет. С разум, отговорност и диалог да решим проблемите на хората

ДПС ще положи всички усилия да има редовен кабинет. С разум, отговорност и диалог да решим проблемите на хората. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг на партията след края на изборния ден. Движението бе единствената политическа сила, която официално коментира на пресконференция резултатите от вота за 49-ото НС.

Благодаря на всички български граждани, които участваха на тези избори. Естествено, най-вече благодаря на онези стотици хиляди български граждани, които гласуваха за ДПС, заяви Мустафа Карадайъ. Той специално благодари на структурите на Движението за добре свършената работа.

Карадайъ заяви, че ДПС ще изчака окончателните резултати, за да направи своя анализ и да даде политическите си оценки.

ДПС брифинг2

Но бихме искали да кажем, че в тази ситуация, в която се намира държавата, на българските политици ни са ни нужни разум, отговорност и диалог, категоричен бе Карадайъ.

Може би мотото на нашата кампания е в основата на това всички политически сили да бъдат въздържани в политическите си коментари, докато не излязат окончателните резултати. Защото след изборните резултати е необходим диалог и в него трябва да намерим онази формула, с която дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците, на Народното събрание и на бъдещия кабинет, за да могат да се решават проблемите на хората, подчерта лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ заяви, че още в кампанията за 48-ото НС, както и сега, в кампанията за 49-ото НС, ДПС призоваваше всички партии да имат такова поведение, че след изборите да има възможност за диалог, да не чертаят разделителни линии.

ДПС брифинг3

От нас не очаквайте разделителни линии. Ние сме за диалог, подчерта Карадайъ.

Ще положим всички усилия да има редовен кабинет, защото без да се преодолее политическата криза, няма как да бъдат преодолени останалите кризи - икономическа, социална, енергийна. Има висока инфлация, високи цени, несигурни работни места. Ние ще положим онези необходими усилия, за да има редовно правителство, каза Карадайъ.

Г-н Йордан Цонев понякога казва, че говорещите глави през медиите се опитват да налагат нещо на политиците и на обществото. Ние няма да се водим от говорещите глави. Българските граждани имат ясен дневен ред. Ние с предизборния лъч минахме през всички области на страната. Видяхме проблемите на хората. Нашата предизборна кампания се основаваше на това дневният ред на хората да бъде дневен ред на парламента и на изпълнителната власт, каза Карадайъ.

Когато говорим за ценности на терена на политиката има едни, които трудно могат да се определят на ценностната координатна система. Но българските граждани гласуват и за тях, допълни той.

На въпроса как би коментирал изборните резултати, ако ДПС се окаже четвърта сила, лидерът на Движението заяви: "Демокрация! На едни от изборите дори бяхме пети. Не е проблем за ДПС. Въпросът не е в класацията, нито в етикета, а в съдържанието. Ние сме ДПС!".

Попитан очаква ли парламентарни избори наесен, Мустафа Карадайъ няколко пъти повтори: Наесен ще има местни избори!

По повод сигналите на изборите, лидерът на ДПС заяви: "Ние също получавахме сигнали. За съжаление повечето сигнали са след изборния ден и по време на гласуването в изборния ден.

Получихме доста сигнали. Ние поемаме ангажимент всички сигнали, които са достигани до нас, всеки един от тях, да бъде проверен. Всеки нарушител трябва да си понесе отговорността с цялата строгост на закона.".

Първо ще проверим сигналите, след това ще ги огласим, каза Карадайъ. И уточни, че сигналите са и от избиратели, и от структури, и през медиите.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност