Д-р инж. Хасан Азис: Отново произвол! Тенденцията в Кърджали е полицията да бъде използвана срещу ДПС

Тенденцията в Кърджали е полицията да бъде използвана срещу ДПС. Това заяви зам.-председателят на Движението д-р инж. Хасан Азис, кмет на областния град. Той и ръководството на ДПС в областта дадоха брифинг след края на изборния ден. На него те коментираха задържането на председател на подвижна избирателна секция

"Това не е инцидентен случай, това става тенденция в Кърджали. Само ще припомня, че на 22 септември 2022 г., на предишните избори, беше задържан наш общински съветник. След 24 часа той беше освободен без никакви доказани обвинения.

На 27 март, няколко дни преди тези избори, трима активисти на ДПС са привикани за снемане на обяснения, затова че лепят плакати при положение, че от нито една друга партия не са снемани показания за залепване на плакати в Кърджали", заяви Азис.

Кметът на Кърджали разказа какво се е случило днес, по време на изборния ден.

4 патрулни коли и един полицейски автобус, което означава около 26 полицаи, са в определено населено място и вървят след определена подвижна секция, за да задържат председател на подвижна избирателна секция. И точно в изборния ден, няколко часа преди края, около 30 полицаи са в малко населено място и извършват арест на председателя на секционната избирателна комисия. Показно задържане - пред медиите, каза Хасан Азис. И попита: "Кое налага 30 полицаи да задържат председател на СИК. Това със сигурност за нас е произвол, който трябва да бъде прекратен.".

Хасан Азис подчерта, че по време на изборния процес присъствието на толкова много полицаи не подпомага демократичността на изборите. В такъв случай приемаме, че полицията се използва като инструмент в ущърб на определена партия, заяви кметът на Кърджали.

Ако има нарушение, то трябва да се докаже. Във всяка една от комисиите, независимо дали е подвижна или не, има представители на други политически партии, припомни зам.-председателят на ДПС.

Тенденцията в Кърджали е полицията да бъде използвана срещу определена политическа партия, а именно ДПС. Ние ще очакваме да бъде доказано това, което се твърди. Ако се докаже, хората които са допуснали това, ще си понесат отговорността. Но ако не е така, кой ще понесе отговорност за тази политическа акция, която се прави от полицията, попита Азис.

Днес заедно с председателя на общинския ни изборен щаб разговаряхме с двама от представителите на подвижната избирателна секция. Тяхното твърдение е, че нито от страна на председателя, нито от страна на кмета на населеното място, е била извършвана агитация в полза на определена партия. Аз вярвам и на председателя на секцията, и на членовете на СИК, сред които са и членове на други партии. Разбира се, вярвам и в нашия кмет, каза Хасан Азис.

ДПС постигна целите си в област Кърджали - най-малко четирима народни представители. Това заяви още зам.-председателят на Движението Хасан Азис, коментирайки изборните резултати в областта

Изборният процес в Кърджали с едно-две изключения мина нормално. ДПС по предварителни оценки постигаме целите си. Във всяка една от 7-те общини имаме резултати, каквито си бяхме поставили за цел, заяви Азис.

Избирателната активност в Кърджали се доближава до тази на миналите избори, съобщи още Хасан Азис. И коментира: "Хартиената бюлетина ни помогна да постигнем целите, които си поставихме. Не трябва да се ограничават хората в начина да се упражнява изборното право.".

На въпрос какви гласове от Турция очаква ДПС Хасан Азис отговори: "Резултатите от Турция ще бъдат близки до тези от последните избори, всичко над 50 000 гласа за нас е успех.".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност