Мустафа Карадайъ от Якоруда: Поемаме ангажимент за подкрепа на регионите. Приоритет са малките общини

Поемаме ангажимента за подкрепа за развитието на регионите и то с приоритет малките населените места, малките общини. Това заяви председателят на ДПС на предизборна среща в Якоруда.

В нея участваха още зам.-председателят Йордан Цонев, водач на Великотърновската листа и втори в листата за Благоевград, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, както и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов. Водач на листата на ДПС за Благоевград е Делян Пеевски.

Поемаме този ангажимент с грижа за малките за малките населени места, малкия бизнес, малките общини, за да има развитие на регионите и то да става чрез ефективно и целенасочено използване на целия ресурс предвиден от Европа за нас, добави Карадайъ.

Той припомни, че ДПС вече пое ангажимент и за спешна антикризисна подкрепа, както и за незабавно стартиране на Плана за развитие на земеделието. Също така ДПС се ангажира и с ефективно използване на европейските средства за Стратегическия план за земеделието с приоритет малките земеделци, животновъди и преработватели.

Карадайъ заяви, че за да се развиват регионите, трябва да има предвидима среда за развитие на бизнеса, особено на малкия и средния бизнес.

Това изисква устойчиво законодателство, включително и реформа в съдебната система, но не такава реформа, каквато чуваме от телевизора - да сменят някои персони с други персони, за да овладее някой съдебната система. Говорим за съдебна реформа, която ще гарантира независимост и ефективност на съдебната система, заяви лидерът на Движението за права и свободи.

Това е дневният ред на хората, който видяхме, докато обикаляме цялата държава. Чухме проблемите им навсякъде, защото ние сме партията на хората, партията на народа, заяви Карадайъ.

Той добави, че най-големият в хората е свързан с обедняването - високата инфлация, високите цени, несигурните работни места, недостатъчните доходи.

Карадайъ заяви още, че много от опонентите на ДПС са използвали думички от мотото на кампанията на ДПС - Разум, отговорност и диалог, но "те не могат да разберат за какво иде реч".

За да можем от Видин до Якоруда да определим параметрите – икономически, социални и политическите параметри на ситуацията, в която се намираме, ни трябваше разум и го показахме. Показахме и отговорност, поемайки ангажиментите.

Сега ни трябва диалог, за да намерим устойчивите политически формули за решаване на актуалните проблеми на хората и на държавата, заяви лидерът на ДПС.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност