Искра Михайлова от Якоруда: Ще участваме в управлението, ще задвижим оперативните програми и 60 млрд.лв. ще стигнат до бизнеса и хората

Дойдохме, за да подкрепим прекрасната листа на Благоевград, да кажем, че тя е подкрепена от ДПС в цялата страна. Да ви кажем, че кандидатите, сред които има и дами, са грамотни, интелигентни, можещи, експерти, доказали се в своята област. Тази листа заслужава да бъде подкрепена. Това заяви евродепутатът от ДПС Искра Михайлова на предизборна среща в Якоруда. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев, водач на Великотърновската листа и втори в листата за Благоевград и евродепутатът Атидже Вели. Водач на листата на ДПС за Благоевград е Делян Пеевски.

Якоруда7

Навсякъде в Европа има проблеми. Има инфлация и в Белгия, и във Франция, където са стачките. Но там тя е 8 %, а в България е 18% официално. Неофициално е много повече, посочи Михайлова.

Има разлика между нас и другите европейски страни и тя е, че те взимат мерки и имат отговорни правителства. Правителства, които в диалог с бизнеса и гражданите решават проблемите. Това искаме ние и го предлагаме, подчерта евродепутатът от ДПС.

Якоруда12

ДПС ще участва в мнозинството в парламента, ще участва в излъчването на редовен кабинет на България. Ние ще участваме в управлението на страната с разум, отговорност и в диалог с другите. Ние можем да използваме всички инструменти, които ни предоставя ЕС, заяви още Искра Михайлова. И обясни кои са инструментите.

По време на Ковид-кризата, когато много предприятия затвориха, когато бяха затворени магазини и заведения, когато хора останаха без работа, Европа отдели 750 милиарда евро, разпредели ги, за да могат да бъдат възстановени малките предприятия, малките производители, малките преработватели, малките търговци, малките хотели - тези, които са гръбнакът на европейската икономика. Целта бе една - да се запазят работните места, доходите и производството, обясни Михайлова.

Якоруда11

Всяка страна трябваше да направи План за възстановяване и устойчивост. Но ние само чуваме за него, не сме го видели. В Гърция няма фирма или ресторант, които да не са получили помощ от този план. В Румъния получиха всички пари по Плана, изтеглиха и всички възможни кредити, дадоха ги на ЕИБ и в момента вървят безлихвени кредити плюс директни помощи към малките и средни предприятия, каза още тя. Михайлова посочи, че същото се случва в Хърватска, Белгия, Германия, Италия, Испания.

Когато ДПС беше в управлението между 2001- 2009 България беше строителна площадка. Сега Испания ни показва как става това - инвестира 14 милиарда евро в реставриране на сграден фонд, в строителни работи. В България ни съобщиха, че за нас са 1 милиард и 200 милиона евро. За малкия бизнес няма нищо, продължи евродепутатът от ДПС.

Ние знаем какво прави Европа, ние участваме в това, което прави Европа и искаме то да се случва и в България, както в другите страни. За това ни е нужен Планът за възстановяване и устойчивост, подчерта Михайлова. И заяви: "Не случайно председателят на ДПС Мустафа Карадайъ казва, че ние поемаме ангажимент за спешно инвестиране на средствата от този план.“

Възможностите, които може да ползва България от ЕС са 60 милиарда. Но половината време мина, припомни Искра Михайлова.

Спешно трябва да задвижим и оперативните програми за образование, за социална подкрепа, за инвестиции в регионите - за добри пътища, за добро водоснабдяване, за ремонти на градските центрове, за подновяване на читалища, болници. Всичко това е възможно. Ние сме го правили и знаем как да го направим. Някои, които казват „Има как“, май не знаят как, заяви Михайлова.

Това е следваща задача и наш ангажимент – тези инвестиции от Европа, целият достъпен ресурс, да влезе тук, в България, и да го усетят хората, да го усетят малките фирми и населени места и малките земеделски производители, всички, които се събират по площадите, изтъкна Искра Михайлова. И увери: "Ще го направим, защото ще бъдем в управлението.".

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност