Хасан Адемов от Якоруда: Ще подкрепим пенсионери, безработни и уязвимите групи. В европейските фондове има 800 милиона за социална инфраструктура

Обикаляме цялата страна и хората ни казват едно и също нещо: Нашите проблеми са свързани с високите цени в магазина, с инфлацията, с несигурността на работните места, с ниската покупателна способност на доходите. Ние от ДПС сме готови да предложим решение. Това ще стане с инвестиции и европейска солидарност. Това заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов на предизборна среща в Якоруда. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев, водач на Великотърновската листа и втори в листата за Благоевград и евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели. Водач на листата на ДПС за Благоевград е Делян Пеевски.

Якоруда12

В европейските фондове има 800 милиона за социална инфраструктура и за подкрепа на уязвимите групи, хората с увреждания, пенсионери, безработни и социално слабите български граждани. За тях ние предлагаме решения, каза Адемов.

Якоруда7

Той посочи, че навсякъде в страната, която ДПС обиколи по време на предизборната кампания, хората настояват техният дневен ред да стане дневен ред на политиците в Народното събрание. Затова ние се ангажираме дневният ред на хората да стане дневен ред на парламента. Само така ще могат да бъдат решени проблемите на българските граждани и на държавата, категоричен бе Хасан Адемов.

Д-р Адемов припомни, че в 48-ото НС благодарение на ДПС бе изготвен и приет закон, който поправи голяма несправедливост, свързана с хората, репресирани от тоталитарния режим по време на комунизма.

Якоруда9

Хората, които са лежали в затвори по политически причини, затова че са защитавали демокрацията и майчините си имена, получиха чрез Кодекса по труда моралната реабилитация. Времето, прекарано в лагери, затвори и трудови общежития вече се зачита за осигурителен стаж при пенсиониране, каза Адемов.

Той припомни още, че отново благодарение на ДПС 100 000 души, които са прекарали казармата си в трудови войски, също вече ще могат да се пенсионират нормално, защото тези години ще им се признават за осигурителен стаж. Досега те се приемаха за трудов, но не важаха при пенсиониране.

Якоруда11

Хасан Адемов изтъкна и че единствено ДПС се погрижи за пенсионерите в Ковид-кризата, осигурявайки им три месеца по 120 лв. допълнително.

Опашата лъжа е, че всички пенсии са преизчислени. Само 1/3 от възрастните хора получиха някакво увеличение на възнагражденията си, останалите чакат юли, посочи още Адемов. И каза, че в момента пенсиите се плащат от дълг, който ще връщат внуците на днешните пенсионери.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност