Атидже Вели в Якоруда: Земеделските стопани са на ръба на оцеляването, защото липсва диалог и държавата отсъства

Брюксел задели за България 16 милиарда лева, които за съжаление трета година не достигат до българските земеделци. ДПС защити повече средства за малките земеделци, за малките животновъди, за малките общини и малките населени места. Но три години българският Стратегически план за развитие на селските райони у нас не работи. Причината за това е, че няма диалог. Това заяви евродепутатът от ДПС Атидже Вели на предизборна среща в Якоруда. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев, водач на Великотърновската листа и втори в листата за Благоевград и евродепутатът Искра Михайлова. Водач на листата на ДПС за Благоевград е Делян Пеевски.

Якоруда7

Тръгнахме от Видин, във Враца и Монтана се срещнахме с малките земеделски производители, в Силистра и в Бургас разговаряхме с овощари, в Делиормана и в златна Добруджа - със зърнопроизводители, в Стара Загора - с розопроизводителите, в Пловдив - със зеленчукопроизводителите, в Кърджали с тютюнопроизводителите, в Смолян с картофопроизводители, в Пазарджик - с малките животновъди. Проблемите са едни - всички тези земеделски стопани са на ръба на оцеляването, защото липсва държавата, заяви Вели.

Якоруда9

Ние в диалог с тях имаме конкретни решения, защото не може България да бъде най-бедната държава на Европейския съюз и българите да си купуваме най-скъпата храна, допълни тя.

И увери: "Когато ДПС влезе във властта това ще се промени. Защото ние имаме конкретни решения в диалог със земеделците, така че да произвеждаме нашата храна, да гарантираме продоволствената сигурност!".

Якоруда10

Нашите опоненти казват, че тепърва ще правят земеделието приоритет. Едните управляваха 13 години еднолично, другите последните 2 години. Но не го направиха, защото не знаят как, каза Вели. И категорично заяви: "Ние заедно ще го направим. Защото знаем как и можем!".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност