Мустафа Карадайъ обяви ангажиментите, които ДПС ще поеме, ако е част от мнозинството в Народното събрание

След като обиколихме цялата страна и чухме проблемите на хората, на финала на нашата кампания сме готови не да даваме обещания и надежди, а да поемем конкретни ангажименти за решаване на проблемите. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг в гоцеделчевското село Корница.

Корница1

В него участваха заместник-председателят на партията и втори в листата на ДПС за Благоевград Йордан Цонев, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов. Възпоменателният митинг, посветен на 50-годишнината от събитията през 1973 г., почете паметта на жертвите на т.нар. "възродителен процес".

Корница3

Мустафа Карадайъ добави, че навсякъде в страната основният проблем на хората е прогресивното обедняване – високата инфлация, високите цени несигурните работни места и неадекватните доходи.

Корница6

Той обяви и ангажиментите, които ДПС е готова да поеме за редовния кабинет, ако бъде част от мнозинството в Народното събрание:

синя стрелка 11Спиране на прогресивното обедняване.

синя стрелка 11Ефективно и целенасочено използване на целия ресурс от ЕС, предвиден за България.

синя стрелка 11Ефективна и целенасочена подкрепа на уязвимите групи от населението.

синя стрелка 11Достъпно здравеопазване.

синя стрелка 11Качествено образование на младите хора, за да бъдат конкурентни на пазара в България и в Европа.

синя стрелка 11Предвидима среда за развитие на бизнеса, включително на и съдебната система.

синя стрелка 11Съдебна реформа, която ще гарантира независимостта и ефективността на съдебната система. А не както я представят другите – да сменят един с друг, за да я овладеят.

Корница7

Карадайъ добави, че прогресивното обедняване може да се пресече само с инвестиции, включително със средствата от ЕС.

Той добави, че ДПС ще поеме ангажимент за такова качественото образование, което ще направи младите хора конкурентни на пазара у нас и в Европа, но и подготвени за професиите за утрешния ден.

Корница8

Да ходят в Европа, да се учат, но да направим такава среда, че да се връщат в България. Макар ние да изоставаме, светът в момента преживява революция, настъпва водородната и дигитална епоха и децата ни трябва да са подготвени за нея, заяви Карадайъ.

Корница9

По отношение на здравеопазването, той заяви, че е недопустимо в 21-ви век да има проблем с достъпа на здравеопазване.

Корница11

Трябва ни съдебна реформа, която гарантира независимостта и ефективността на съдебната система. А не както я представят другите – да сменят един с друг, за да я овладеят, каза още лидерът на ДПС.

Корница12

В диалог определихме дневния ред на хората и сега поемаме ангажимента след изборите той да стане дневен ред на редовния кабинет, който ще излъчим в новото Народно събрание, заяви Карадайъ.

Корница13

Той припомни мотото на кампанията и заяви, че имаме нужда от разум, за се определят параметрите на икономическата, социалната и политическата криза, от отговорност – за да се намерят правилните формули за изход от тях и в същото време това да става в диалог.

Време е за ДПС, време е за разум, отговорност и диалог, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност