Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг в Брезница: Героите на демокрацията имат нужда от достойно място в учебниците по история

Събрали сме се, за да отдадем почит на героите, които дадоха свободата си, които се бориха за чест и достойнство, които се бориха за нашата идентичност и демокрацията. Това заяви председателят на ДПС на възпоменателен митинг, който препълни площада в гоцеделчевското село Брезница. В него участваха заместник-председателят на партията и втори в листата на ДПС за Благоевград Йордан Цонев, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов. Възпоменателният митинг, посветен на 50-годишнината от събитията през 1973 г., почете паметта на жертвите на т.нар. "възродителен процес".

Брезница4

Това е нашата история. Освен жертви има и ранени, които платиха със здравето си, има и други, които платиха със свободата си, лежаха по затворите, бяха разселвани, заяви Карадайъ. Той заяви с огорчение, че вече са минали 50 години, а това не се знае от обществеността от България.

Брезница3

Срамно е, че тези грозни събития не успяха да заемат достойно място в учебниците по история, за да може следващите поколения да ги знаят и никога повече да не се изживяват наново, заяви лидерът на ДПС.

Брезница5

Премълчавайки тези събития, асоциацията, която се събужда, е, че ние се срамуваме от нашата история. Затова ясно заявяваме: Независимо кой ще се опитва да преиначава тази наша история, ние всяка година ще бъдем на тези площади, за да почитаме паметта на героите на българската демокрация и свобода, каза още Карадайъ. И добави: "Ние ще сме тук, за да отдаваме почит на героите на демокрацията, а не за мъст. Последните 33 години доказахме, че философията на ДПС не е реваншизъм, а е заедността, така както д-р Ахмед Доган ни го завеща.".

Брезница6

Гордеем се с българския етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган и в чиято основа стои философията на заедността, припомни Карадайъ.

Брезница2

Той заяви още, че тази година възпоменателните митинги съвпадат и със свещения месец Рамазан – времето за милосърдие, опрощение, обединение, състрадание, както и с поредните избори, пети за последните 2 години.

Брезница7

Според него разделителните линии и противопоставянето, както и упорството да се прави еднопартиен кабинет, са причината да няма решение на политическата криза.

Брезница8

Призоваваме за разумен диалог и отговорност за управлението. Обиколихме страната и в диалог с хората чухме техните проблеми. Основният проблем е прогресивното обедняване – високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи, заяви Карадайъ.

Брезница10

След като обиколихме цялата страна и чухме проблемите на хората, на финала на нашата кампания сме готови не да даваме обещания и надежди, а с да поемем конкретни ангажименти за решаване на проблемите, каза още лидерът на ДПС.

Брезница11

Време е за ДПС. Време за разум , за диалог , за отговорност, за решаване на проблемите на хората. Това ще стане, само ако ние сме част от мнозинството на Народното събрание, което ще излъчи редовен кабинет, фокусиран върху тези проблемите, заяви Карадайъ.

Брезница12

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност