Искра Михайлова от Сърница: Европейските пари да стигнат до малкия бизнес - това е приоритет на ДПС за новия кабинет

Инфлацията не е еднакво висока навсякъде. В Белгия е 8%, в България - 18 %. Защото едни момчета решиха да спечелят на наш гръб пари и направиха такива договори за енергоносители, че всички цени скочиха нагоре. Сега тези момчета ни казват "има как". Това заяви евродепутатът от ДПС Искра Михайлова на предизборна среща в Сърница. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, евродепутатът Атидже Вели, социалният експерт д-р Хасан Адемов и Небие Кабак, втора в листата за Пазарджик. Водач на листата е Делян Пеевски.

Сърница2

Оперативните програми за България са договорени, но от тях не е изплатен нито лев. Има програма за регионално развитие, която трябва да реши проблема с пътищата, с инфраструктурата. Има програма за конкурентоспособност, която би трябвало да подкрепи малките фирми, има околна среда - за да реши въпроса с водата и канализацията в малките населени места. Тези програми би трябвало отдавна да са подкрепили хората, заяви Искра Михайлова. И подчерта, че това вече се случи в Испания, Хърватска, Румъния, Германия, но не и в България.

Сърница3

Обедняването в страната, проблемите на общините се решават само инвестиции. Ние имаме в момента готови възможности за инвестиции, това са оперативните програми и Планът за възстановяване и устойчивост, продължи Михайлова.

Първата задача на новото редовно правителство в България, в което ДПС ще участва, е тези програми да заработят моментално. Това чухме от хората, от това има нужда, категорична бе тя.

Сърница6

Ние знаем как се действа, правили сме го и това трябва да се случи веднага. Втората задача е националният План за възстановяване и устойчивост, заяви Искра Михайлова. Тя обясни, че когато Европа осъзна колко много е загубила заради Ковид-кризата, създаде този механизъм на стойност 750 милиарда евро.

Разпредели ги за всички страни. Миналата година Испания инвестира 14 милиарда евро в реновирането на сграден фонд, а за България - нула. Целта на този механизъм беше да се подкрепи малкият бизнес, да се подкрепят хотелиерите, дърводобивните фирми, дървопреработвателните предприятия, за да могат да запазят работните места. Нито един от вас не е получил нищо, заяви Михайлова. И допълни: "Там стоят 2,5 милиарда, които вече са получени и абсолютно безотговорно ни обясняват че трябвало да се приемат 22 закона. Добре, нека да ги приемат.".

Сърница7

Първа задача на новото правителство, в което ДПС ще участва, е тези пари да стигнат до малкия бизнес, до хората. Това е ключово, ако искаме да вървим напред. Малкият бизнес за нас е приоритет, малкият бизнес в туризма, в дърводобива, малкият бизнес тук, в Сърница. Ние не случайно обикаляме страната и поемаме ангажимент, абсолютно отговорно, с чист разум, че това ще бъде първа основна задача, категорична бе Искра Михайлова.

Това са инвестиции от Европа и Европа е готова да помага още. Аз бях докладчик по специален социален фон за климата. Всички, които страдат от високите цени на електрическата енергия, от високите цени за отопление, всички, които страдат от инфлацията като цяло, да бъдат специално подкрепени. Гласувахме такъв фонд, някой да е чул, някой да е дошъл да ви каже, заяви още Искра Михайлова. И обясни, че със средствата от фонда ще се подкрепят социално слабите граждани.

Сърница8

Този механизъм влиза в сила от 1 януари 2025 дотогава всяка община трябва да бъде готова. И това ще бъде трета задача на бъдещето правителство - да се определят хората, които имат нужда от подкрепа, зави Искра Михайлова.

Сърница9

Трябва да подкрепим малкия бизнес и социално слабите хора, за да върви страната напред и нагоре. Иначе затъваме. Ние в Брюксел работим с мисъл за хората, а в България ние, ДПС, сме единствените, които работим с мисъл и любов за хората, обобщи Искра Михайлова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност