57new

Мустафа Карадайъ от Барутин: Всеки глас за ДПС е глас за България, каквато искаха героите на демокрацията

Днес сме в Барутин по три повода. Всяка година ние се събираме тук, за да почетем паметта на нашите герои. Те не са жертви, те са герои - героите на българската демокрация, героите на свободата, която имаме днес, за  да можем да се събираме тук и да си споделяме мъката и болката от миналите времена, но и от днешните. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред множеството, събрало се в доспатското село Барутин на възпоменателен митинг в памет на жертвите на т.нар. „възродителен процес”. Той се проведе пред паметната плоча на загиналите през 1972 г. В него участваха евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, водачът на листата за Смолян Хайри Садъков и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Барутин14

Героите на свобода направиха така, че ние да можем да съхраним нашата идентичност, нашата етническата и религиозната принадлежност, нашата култура и традиции, заяви Карадайъ.

Имената на героите, които се бориха за човешки права и чест, трябва да се знаят не само в България, но и в Европа, категоричен бе той.

Барутин5

Втория повод, по които се събираме, е Свещеният месец Рамазан - месецът на сплотеността, на милосърдието , на опрощението и прошката. Заедно сме, както всяка година, продължи лидерът на ДПС.

Барутин2

Трето - ние сме и в предизборна кампания. Тези три неща ни дават възможността да се огледаме в нашето си огледало, да оценим и преценим себе си, да намерим себе си и онази сила, която извира от корените на нашето обединение, за да  можем с оценката на настоящето да вървим напред и да дадем достойно бъдеще на идните поколения, заяви Мустафа Карадайъ. 

Барутин13

За нашата памет, за нашето настояще и за нашето бъдеще трябва да говорим с разум, с отговорност и в диалог, подчерта той.

Карадайъ подчерта, че единствено ДПС защитава с разум, отговорност и диалог правата и свободите на всички български граждани. Той направи преглед на периода 2001-2009 година, когато Движението бе в управлението на страната.

Барутин15

ДПС дойде на власт, когато дългът бе 17,5 милиарда лева. Но ние влязохме във властта, за да изведем страната от кризата. Управлявахме до 2009 г. И когато излязохме от властта, дългът на страната беше само 1,5 милиарда лева. Нещо повече - имаше 8,5 милиарда лева фискален резерв. За 8 години управление върнахме 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Докато участвахме във властта двете стратегически цели, поставени от д-р Ахмед Доган още през 1991 г., бяха постигнати - членството на България в НАТО и ЕС, заяви Карадайъ. И допълни: "Така управлява ДПС!".

Барутин1

След това на власт дойде един, който каза, че коалиция е нещо лошо. Обяви се за добър и заяви, че като махнел лошото, всичко щяло да е наред. Взе да управлява еднолично. И равносметката в числа в края на 2020 г. беше: дългът на държавата стана над 21,5 милиарда лева. За 10 години еднолична власт новият дълг на страната бе 20 милиарда. Едноличното управление ни струва 20 милиарда нов дълг, коментира още Мустафа Карадайъ.

Барутин4

И още нещо се случи след едноличното управление - приключилото преброяване показа, че 800 хиляди българи ги няма. Напуснали са страната. Докато по време на управлението на ДПС, у нас имаше нужда от строители и те нямаха причина да бягат в Германия, каза Карадайъ

Така управляваше ГЕРБ - еднолично и еднопартийно, и ние казахме, че този модел трябва да се промени. И други тръгнаха да повтарят, че трябва да се смени моделът. Дойдоха едни от Харвард. Харвард може да дава дипломи, но не покрива базови дефицити. Та дойдоха шмекерите или шарлатаните, както ги наричат, и дългът на страната скочи на над 40 милиарда лева, продължи с анализа си Карадайъ. И попита: "Кой ще ги плаща?".

Барутин6

Ще ги плащат внуците на нашите внуци. Хората обедняха, но и държавата обедня - от некадърно управление, категоричен бе той. И допълни, че според заложените параметри страната ни ще трупа по 15 милиарда дълг годишно.

Нашите герои за това ли дадоха живота си, риторично попита Карадайъ.

Мъдрите български граждани гласуваха така, че никой самостоятелно да не може да управлява. Дори първите две партии взети заедно не могат да направят мнозинство. Ето това е мъдростта на българския народ, каза Мустафа Карадайъ. И продължи: „Мъдрият народ казва „гласът е от нас, вие отидете и се разберете“, само че те чертаят разделителни линии.”.

Барутин7

Лидерът на ДПС коментира и Плана за възстановяване и устойчивост, който още не работи. В първоначалния вариант там имаше 500 милиона за напояване, но ги махнаха, за да ги дадат за батериите на един олигарх, заяви Карадайъ и подчерта, че целта на евросредствата е подпомагане на малкия и средния бизнес. Те мислят само за един човек, категоричен бе лидерът на ДПС.

Той припомни, че оперативните програми в първите два програмни периода ги написаха експертите на ДПС, а сега няма кой да направи това, въпреки че Движението още през 2020 г. призова от трибуната на парламента за експертен кабинет, съставен от специалистите по европрограми на всички партии, който да задейства европейските инвестиции.

Разум, отговорност, диалог – РОД. Ние сме силен род с кръвна група с резус фактор разумно положителен, каза още Карадайъ.

Голям род сме и го доказахме последния месец с дарителската кампания в подкрепа на пострадалите в опустошителните земетресения в Турция, заяви Мустафа Карадайъ и благодари както на структурите на ДПС, организирали кампанията, така и на хилядите българи без оглед на партийна, етническа и религиозна принадлежност, които станаха дарители.

Да си помогнем сами - гласувайте с разум и акъл с номер 13 за ДПС. Всеки глас за ДПС е глас за България, каквато искаха героите на демокрацията, призова Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност