Хасан Адемов в Барутин: Благодарение на ДПС хората, които са се борили за свобода и демокрация, за нашите имена, получиха морална реабилитация

Винаги когато сме заедно, винаги когато изповядваме философията за правене на политика на Движението за права и свободи - философията на заедността, постигаме най-добри резултати.  Това заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов пред множеството, събрало се в доспатското село Барутин на възпоменателен митинг в памет на жертвите на т.нар. „възродителен процес”. Той се проведе пред паметната плоча на загиналите през 1972 г. В него участваха лидерът Мустафа Карадайъ, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, водачът на листата за Смолян Хайри Садъков.

Барутин13

Искам да предам сърдечните поздрави на нашите братя и сестри от Делиормана. Разум, отговорност, диалог – РОД! Голям род сме, депесарски. Този род свързва Южна България със Северна. Г-н почетният ни председател, д-р Ахмед Доган, беше човекът, който обедини Севера с Юга, за да стигнем до ситуацията, в която Движението за права и свободи отстоява правата на всички, заяви Адемов.

Събираме се всяка година в Барутин, за да почетем паметта на загиналите. Барутин е символ на борбата за демокрация, каза Адемов.

Барутин14

Но в България има политици, които чертаят разделителни линии, които копаят окопи и лъжат. Които не искат да повярват, че само с усилията на всички България може да върви напред, продължи д-р Хасан Адемов.

Тук сме заявили: „Бъдещето ни е в собствените ни ръце“. Действително е така. Още 90-те години г-н Доган каза: „НЕ на отмъщението, НЕ на реваншизма. Бюлетината ви е в ръцете, бюлетината качва на власт, бюлетината е тази, която сваля от власт”, припомни експертът. И заяви: „Имаме сериозен инструмент на 2 април да покажем, че Движението за права и свободи заслужава да бъде в управлението. Защото България има нужда от силно Движение за права и свободи в управлението!”.

Барутин15

Хасан Адемов припомни, че в 48-ото НС ДПС реши чрез закони два големи проблема.  

Първият бе свързан с пенсионирането на хората, които са били в трудови войски по време на комунизма. Досега тези години не се признаваха на хората, навършили 67 години, които нямаха необходимия стаж. Внесохме закон за поправяне на тази несправедливост. И сега всички, които са служили в казармата и не им достигат 2 години стаж, могат да се възползват. Това са около 100 000 души в България, каза Адемов. И посочи как опоненти на ДПС заблуждават хората в България. На един господин казали, че този законопроект не важи за България. Това се прави умишлено, за да се дискредитира ДПС, защото този въпрос дълги години не бе решен и хората не можеха да се пенсионират. Единствено ДПС го реши, подчерта Адемов.

Барутин1

Той припомни, че ДПС реши още един наболял през последните 30 години проблем – за хората, които са лежали в затвора по политически причини, които са били в Белене, в Бобов дол, в трудово-възпитателни общежития по време на комунизма. Досега годините в лагери и затвори се признаваха за трудов стаж, но не и за осигурителен при пенсиониране.

В Делиормана на това му казваме сачмалък. Затова ликвидирахме несправедливостта. Тези хора, които са се борили за свобода, за демокрация и за защита на нашите имена, получиха морална реабилитация. Това е най-голямата победа, категоричен бе Адемов.

Лъжата продължава да доминира в предизборната риторика на тези, които нарекоха себе си „промяна“, каза още Адемов и заяви: „Тук виждам набори, пенсионери. Има ли пенсионер, на когото пенсията е увеличена с 55%? От Видин дотук търся такъв човек и не мога да намеря.”.

Защо лъже Кирил Петков? Защото с парите на всички данъкоплатци иска много бързо да купи народната любов, след това да си тръгне за Канада, каза Адемов. И заключи: „Нека тези, които лъжат, да гласуват на 1 април. А ние ще гласуваме на 2 април с номер 13!”.

       

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност