Мустафа Карадайъ на вечеря-ифтар в Бурса: ДПС ще бъде гласът в парламента на изселниците от България

Благодаря ви, че присъствате. Да ни е честит Свещеният месец Рамазан - месецът на милосърдието, покаянието и смирението, но и месецът на сплотеността и обединението. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на вечеря-ифтар, организирана от него в Бурса.

Ифтар Бурса2

Той напомни, че тази година месец Рамазан съвпадна с кампанията за поредните предсрочни парламентарни избори в България. Целта на ДПС на тези избори е да бъде стабилна част от новия парламент, за да води политика на разумен диалог и отговорно управление в интерес на българските граждани, категоричен бе Карадайъ.

Ифтар Бурса1

Искаме вашата подкрепа, както вашата така и на всички български граждани, за да бъдем вашият глас в Народното събрание, обяви Карадайъ.

Ифтар Бурса4

Той припомни, че ДПС вече поправи една несправедливост, свързана с пенсионните права на изселниците от България. Движението предложи и бе приет закон, с който годините в лагери и затвори, прекарани от политически репресираните хора по време на тоталитарния режим, вече се смята за осигурителен стаж.

Ифтар Бурса9

Карадайъ изброи още проблеми на изселниците от България, с чието решение ДПС се ангажира.

Има затруднения в работата на консулските услуги, както и получаване на визи за пътуване. Ние ще работим, за да бъде улеснен този процес, увери лидерът на ДПС.

Ифтар Бурса11

Също така ще съдействаме за получаване на българско гражданство на изселници с български корени, като ги информираме, допълни той.

Ифтар Бурса8

Ние се борим от 33 години за правата и свободите си, за език, религия и традиции. За запазване на нашата идентичност, каза още Карадайъ.

Ще подпомогнем за привличането на инвестиции от Турция, подчерта лидерът на ДПС.

Ифтар Бурса12

Трябва да решим политическата криза в страната. Само така можем да решим проблемите на хората. А това може да стане само ако ДПС бъде част от следващата власт, категоричен бе Карадайъ.

Ифтар Бурса5

На ифтар-вечерята присъстваха зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, председателят на Младежко ДПС Сезгин Мехмед. Участваха още Фетхи Йълдъз, представител на община Бурса, Тургай Ердем, кмет на община Нилюфер, Мустафа Дюндар, кмет на Осман Гази, Октай Йълмаз, кмет на община Йълдъръм, Ондер Танър кмет на община Кестел, Давут Гюркан, областен председател на АК, Тургут Юзкан - областен на председател на CHP, Серкан Йозгюз - областен председател DEVA, Мехмед Джейхун Малтепе -  областен председател партията DEMOKRAT, Алп Арслан Йълдъз - областен председател на партията GELECEK, Мехмед Хасаноглу - областен председател на партията İYİ, Мехмед Атмаджа - областен председател на партията SADET, представители на всички политически партии от Меджлиса в Турция, много кандидати за народни представители от ДПС, кметове на общини, председатели на общински съвети, и на областни структури на ДПС в България, както и представители на всички неправителствени организации в Турция на изселници от България.

Ифтар Бурса6

Представителят на ДПС в Бурса подари на всички от българската делегация тениски с имената им.

Ифтар Бурса7

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност