Мустафа Карадайъ даде ифтар в Истанбул

Благодаря ви, че присъствате. Да ни е честит Свещеният месец Рамазан. С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към присъстващите над 800 души на дадената от него вечеря-ифтар в Истанбул.

Истанбул ифтар2

В нея участваха зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали, лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, председателят на Младежко ДПС Сезгин Мехмед, множество изселници от България, зам.-валията на Истанбул Йозлем Бозкирт, Туран Ханчерли, кмет на община Авджълар, Кемал Дениз Бозкурд, кмет на община Есенйурт, председатели на областни и на общински структури на ДПС в България, кандидати за народни представители от ДПС, и представители на различни партии в Турция, кметове от различни общини в Истанбул, председатели на неправителствени изселнически организации.

Истанбул ифтар4

След опустошителното земетресение в Турция, нашите партийни структури организираха дарителска кампания. Споделяме болката и състраданието на турския народ. Аз вярвам, че Турция ще преодолее тази трагедия, каза Карадайъ.

Истанбул ифтар3

България е малка страна, а ДПС е партия в опозиция. Направихме това, което можем. Всичко, което направихме, може да не е много, но моралната подкрепа и съпричастност е важна за нас, допълни Карадайъ.

Той подчерта, че в мащабната дарителска кампания, организирана от структурите на ДПС, се включиха български граждани без оглед на партийна, етническа и религиозна принадлежност.

Тази година месец Рамазан съвпадна с предизборната кампания. Благодаря на всички, които гласуваха доверие на ДПС на изминалите избори. Специално благодаря и на всички, които гласувахте доверие на последните президентски избори. Целта ни на тези избори е да се представим добре и да сме част от управлението, каза Карадайъ.

От две години първите две партии в България проповядват политика основана на омраза и не могат да съставят правителство. А ние искаме на тези избори да се представим добре, за да участваме в кабинета, заяви лидерът на ДПС.

В България има много кризи, а най-голямата от тях е политическата. Докато не решим политическата криза, не можем да преодолеем и другите, категоричен бе Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност