Атидже Вели в Кърджали: В Брюксел ни питат защо бедна България не взема парите си от Европа

Обикаляме България, за да разберем очи в очи какво тревожи българите. Проблемите са еднакви навсякъде - обедняване: висока инфлация, ниски доходи. Дори избирателите на нашите опоненти ни казват: "Подкрепяме ви, защото сте разумни, отговорни, диалогични. Кажете го на нашите в парламента". Това заяви евродепутатът от ДПС Атидже Вели на голяма предизборна среща в столицата на Родопите Кърджали. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, водач на Кърджалийската листа на Движението, зам.-председателят на партията д-р инж. Хасан Азис, кмет на града и социалният експерт д-р Хасан Азис.

Кърджали4

Когато председателят Карадайъ идва в Брюксел, премиери и евродепутати от други държави му казват: "България трябва да има правителство с участието на ДПС, защото ДПС е разумната, отговорната, диалогичната партия. Тя е последователна и предвидима.", продължи Вели.

И посочи: "Затова нашите опоненти се чудят защо ДПС има силна подкрепа от Европа. Имаме я, защото сме много, защото сме заедно, защото знаем какво правим.".

Кърджали2

Но колегите в Европарламента ни питат и друго. Защо България - най-бедната държава в ЕС, с най-високата инфлация и с най-бързо обединяващото население, не ползва средствата от Европа, за да пребори кризата. А средствата от Европа за България са 60 милиарда лева, каза Вели. И изтъкна: "Нямаме разумно обяснение. Защото последните правителства са безотговорни. Не водят диалог с хората и не решават проблемите им.".

Атидже Вели припомни, че евродепутатите на ДПС гласуваха 750 млрд. евро за подкрепа на държавите-членки в съюза след Ковид-кризата. Средствата са за малкия и средния бизнес.

Кърджали1

Това беше 2020 година, днес е 2023-та и тези пари още не са стигнали дотук. Питаме във всеки град. Днес и тук, в Кърджали, ни казахте, че средствата още не са дошли до вас. А малкият и средният бизнес са гръбнакът на икономиката в целия ЕС, подчерта Вели.

Тя припомни, че благодарение на ДПС бяха осигурени средства за земеделците – за малките животновъди, малките производители, тютюнопроизводителите.

Кърджали5

Какво направиха управляващите? Написаха един стратегически план, в който тези неща липсват. И днес казват „има как да направим земеделието приоритет.". Последните 2 години управляваха, но не го направиха. Затова им отговаряме - да, има как, но вие не знаете как, категорична бе Атидже Вели.

Тя припомни, че експертите на ДПС написаха оперативните програми в първите два програмни периода, за да стигнат европейските пари до всяко населено място в България. И да бъдат в полза на хората, за да се решават проблемите им. Затова сега ДПС трябва да е отново в управлението, за да придвижи с експертизата си новите програми.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност