Карадайъ поздрави мюсюлманите за началото на Рамазан от Джамията на седемте моми

На това свещено място сме се събрали в първия ден на месеца Рамазан. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и водач на листата за Кърджали, на предизборна състоя в с.Подкова, община Кирково, в двора на Дървената джамия, която е известна още като Йеди къзлар джамиси или Джамията на седемте моми.

Кирково1

В тези сложни времена ние винаги сме търсили онова, което ни обединява, което може да ни сплоти. Никога в различието не сме виждали проблем. Различието за нас е било богатство и ценност във времето, каза още Карадйъ.

Кирково2

Силата на човешките възможности и на обединението е разказана и в легендата за Джамията на седемте моми, една - от най-старите на Балканите. В градежа й не е използван нито един метален пирон.

Легендата разказва за седем сгодени девойки, чиито любими мъже загинали на война. Те решили да не се омъжват никога и да се отдадат на вярата си. С парите от зестрата си построили джамията, в двора на която и до днес се събират хора от всички краища на страната.

Кирково3

Няма да се впускам да говоря за религия, тъй като освен в месеца на Рамазан, ние се намираме и в предизбона ситуацията, заяви Карадайъ.

По-рано през деня той пусна специален пост във Фейсбук, с който поздрави мюсюлманите с началото на Рамазан и им пожела здраве.

Кирково5

Нека този месец е изпълнен с мир, благодат и смирение, нека ни направи по-сплотени, по-милосърдни и по-добри, пише лидерът на ДПС.

Кирково6

Когато животът ни поднася изпитания, ние знаем, че те ни правят по-силни и по-единни. Тогава осъзнаваме колко е важно да бъдем сплотени и колко по-силни сме така.

Нека да споделяме берекета, който имаме, да усещаме щастието от споделянето и силата на заедността, пише още Мустафа Карадайъ.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност