Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране: ДПС е партия висока експертиза и професионализъм

Качеството на строителство и техническото състояние на сградите в страната обсъдиха зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, водач на листата на Движението в Стара Загора и председателят на УС на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) инж. Марин Гергов.

КИИП 1

На срещата, която се проведе в централата на ДПС, присъстваха още председателят на Младежко ДПС Сезгин Мехмед, водач на листата в Хасково, Цветан Енчев, водач на листата в 25 МИР София, Едиз Саидов, водач на листата в 24 МИР София и Валентин Тончев, водач на листата на в 23 МИР София.

По време на срещата инж. Марин Гергов сподели актуалните и наболели проблеми в бранша.

Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране настояват за създаването на нормативна уредба за бърза реакция след земетресения. Основната идея е да бъде подпомогната дейността на държавата за намиране на места за настаняване на хора след земетресения.

Извършването на бърз оглед и оценка би оптимизирало дейността на държавните институции и би довело до по-бързо настаняване на хора в годни за живеене сгради и до констатирането на животозастрашаващи сгради.

Друг проблем е образованието на инженерите, което според КИИП при смяна на университет понякога не отговаря на необходимото ниво за инженер-проектант. КИИП настояват за обвързване на даването на проектантска правоспособност с държавните изисквания на МОН.

Образователната система трябва да произвежда компетентни кадри, казва Халил Летифов и заяви готовност за участие на ДПС в процесите на регулиране на преквалифициране.

ДПС като политическа партия има нужда от експертизата и подкрепата на браншовите организации при реализиране на законови промени. В наше лице имате партньор. Ние сме политици и си носим отговорността и понякога се вземат непопулярни решения, каза още Летифов.

Липсва държавна политика при бедствия, допълни той. Като основен проблем Халил Летифов посочи липсата на превенция преди и след бедствия.

Председателят на УС на КИИП сподели, че смята ДПС за професионално ориентирана партия, с много висока експертиза и професионализъм.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност