Мустафа Карадайъ: ДПС трябва да е в управлението, защото знае как да спре обедняването. Джебел даде формулата - инвестиции

В Джебел ДПС зададе формулата за успешно развитие - инвестиции. Това е ключът за решаването на кризите, в които се намираме. Това заяви лидерът на ДПС, който е и водач на листата за Кърджали, на предизборна среща в Джебел. В нея участваха заместник-председателят на партията и кмет на Кърджали Хасан Азис, евродепутатът Атидже Вели и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов.

Джебел1

Карадайъ припомни, че забавянето на договарянето и реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост през последните близо 3 години е една от причините инфлацията в България да е два пъти по-висока от тази в Европа.

Джебел2

Инфлацията расте, има проблеми в икономиката, а средствата не достигат до малкия и среден бизнес. Това е така, защото няма кой да пише оперативните програми, категоричен е Карадайъ.

Той припомни, че ДПС е разписа програмите за първия и втория оперативен период. Договорихме ги с Брюксел, за да може някой друг после да реже лентички. Планът за възстановяване и развитие беше направен не за малкия и среден бизнес, а за един олигарх, заяви Карадайъ.

Джебел3

Той добави, че основната задача е да се спре прогресивното обедняване, а след това трябва да си поставим за цел да достигнем средните европейски стандарти на живот.

Обедняват не само хората, но и държавата, каза Карадайъ. Той припомни, че докато ДПС бе  на власт, инвестициите бяха 13 милиарда и се връщаха по 2 милиарда дълг. Сега дългът нахвърля 40 милиарда, уточни Карадайъ.

Джебел9

С тази разбита икономика, с обедняването и с високата инфлация, ситуацията сега удивително прилича на 2001 година, каза Карадайъ и даде формулата за спиране обедняването.

Това ще стане, когато дойдат майсторите пак на власт. В кризисни времена, идва ред ДПС да участва във властта, да вдигне на крака държавата, заяви лидерът на партията.

Джебел8

"Време за ДПС! Време е Движението да е участва във властта, да е част от мнозинството в Народното събрание, за да може дневният ред на хората да бъде дневен ред на политиците.

Това само ДПС можем да го направим", каза Карадайъ. И се аргументира: "Ние имаме това самочувствие, защото имаме силата и сме доказвали, че имаме и опит, и експертиза.".

Ние сме голям депесарски род, чиято сила показахме и в тежката ситуация след опустошителното земетресение, заяви Карадайъ, като благодари на структурите в Кържалийско за организирането на дарителската кампания, както и на всички българи - дарители.

След като в това бедствие можем по този начин да реагираме, защо да не можем да се обединим и преди да е станало бедствие на политическия терен – с разум и отговорност да направим 55 013 гласа от област Кърджали, заяви Карадайъ.

Когато сме заедно, сме силни и можем да преодоляваме всякакви кризи. Не на отрицанието, а намиране на формули - това става само с диалог, добави лидерът на ДПС.

Той припомни, че ДПС плати много висока цена за демокрацията в България и има дълг да я пази.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност