Хасан Азис от Джебел: Когато ДПС бе в управлението, местната власт се подкрепяше от специални фондове. Сега кметовете работят въпреки държавата

В трудните времена идва времето на ДПС. Ние можем да си позволим да кажем, защото историческите факти ни дават това право, че най-доброто развитие на България от 1990 година досега е било свързано винаги с участието на ДПС във властта.

Джебел1

Това заяви зам.-председателят на партията и кмет на Кърджали инж. д-р Хасан Азис, на предизборна среща в Джебел. В нея участваха председателят на партията Мустафа Карадайъ, който е и водач на листата за Кърджали, евродепутатът Атидже Вели и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов.

Двете стратегически цели на България - членството на НАТО и ЕС, бяха постигнати по време на наше управление. Същото се отнася и за най-силните в икономическо и социално развитие години на страната - 2001-2008 година, добави Хасан Азис.

Джебел8

Той заяви, че ДПС вече години наред не е в централната власт, но кметовете на Движението изпълняват съвестно своите ангажименти, дори работят, в повечето случаи, въпреки държавата.

Реализираме проектите, които хората очакват от нас, но почти нямаме достъп до национално финансиране, каза Азис.

Джебел9

Само по време на управлението на ДПС имаше социална политика за подкрепа на местната власт. Тогава държавата имаше различни фондове от националния бюджет, които бяха на разположение за развитие на регионите. Един от тях беше специален фонд, насочен предимно към малките и средни общини. Имаше фондо и за пътища, и за водоснабдяване, и за паркове, и за детски градини, и за училища. Тогава, по време на управлението на ДПС, местната власт свърши огромна работа, припомни кметът на Кърджали, които е и заместник-председател на Националното сдружение на кметовете в България.

Националният План за възстановяване и устойчивост закъсня с повече от 2 години и все още не се реализира. Ако имахме възможност да се възползваме, може би инфлацията значително щеше да се намали. Ние пък вече щяхме да приключваме с проекти, свързани с развитие на инфраструктура, с подкрепата за малкия и среден бизнес, категоричен е зам. председателят на ДПС.

Уважение и респект към всички джебелчани, защото те са част от истинските депесари, хората, с които заедно вървим по пътя на заедността. Нещо повече - тук, в Джебел, е еманацията на философията на заедността. Благодаря ви за това, заяви още Хасан Азис.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност