Д-р Хасан Адемов в Крумовград: ДПС може да спре бедността, трябва да е в управлението

Разум, отговорност, диалог. РОД! Ние сме голям род. Като започнем от Видин през цяла България този род става още по-голям и още по-силен. И всички в този род сме една кръвна група - ДПС+. Това заяви социалният експерт на Движението д-р Хасан Адемов на предизборна среща в Крумовград. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, водач на листата за Кърджали, зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис и евродепутатът от ДПС Атидже Вели.

Крумовград18

Нашите опоненти правят политика с омраза, противопоставяне, разделителни линии. А философията за правене на политика на ДПС, както ни е учил почетният ни председател д-р Ахмед Доган, е философията на заедността. Ние искаме да сме заедно и правим политика с любов към избирателя и българските граждани, подчерта Адемов.

Националната статистика казва, че 75% от българските граждани имат затруднения при задоволяване на основните си жизнени потребности – храна, облекло, топлина. Този проблем трябва да бъде решен, категоричен бе той.

Крумовград11

Хората навсякъде казват едно и също – нашият дневен ред е много по-различен от този на политиците и на Народното събрание. Нашият дневен ред са цените в магазина, инфлацията, страхът за работните места. Работодателите пък казват, че няма квалифицирана работна ръка. Това са истинските проблеми, заяви още Хасан Адемов.

Крумовград2

Дневният ред на хората е обедняването. Дневният ред на обикновения човек е как да нахрани семейството си. В 21 век в България има хора, които си лягат гладни. Това не може да продължава. Трябва да има борба с бедността, с мизерията и със страха от социално изключване, категоричен бе Хасан Адемов. Той увери, че кърджалийската листа начело с Мустафа Карадайъ ще направи всички тези проблеми дневен ред на следващото народно събрание. И подчерта, че единствено ДПС има експертизата за реши тези проблеми.

За да може да преодолеем всичко това, ние трябва да сме в управлението, допълни той.

Тази година бюджетът на фонда за пенсии е увеличен с близо 5 млрд. лв. Въпреки това огромно увеличение, няма нито един доволен пенсионер. В края на миналата година, казаха, че през октомври ще бъдат преизчислени пенсиите. Очакванията бяха да има значително увеличение на пенсиите. Какво се получи? Само 1/3 от пенсионерите получиха някакво увеличение. Другите чакат юни месец, обясни социалният експерт на ДПС.

В момента пенсиите в България се финансират предимно с външен дълг! В края на миналата година парите, които дойдоха от Европа ги използваме за изплащане на пенсиите, нещо което никога не е било, съобщи той.

Когато нашите опоненти лъжат, няма ние как да не отговорим. Сега ще ви кажа няколко лъжи. Преди няколко дена бившият министър-председател Кирил Петков каза, че пенсиите в България са увеличени с 55%. Има ли човек, който е получил това увеличение? Защо лъже? Защото с държавни пари, с чужди пари, с ваши пари иска да купи народната любов, за да се качи на власт, каза Адемов.

Трябва на този човек да му кажем марш оттам ти нямаш място там, защото си некомпетентен и лъжеш, продължи той. И заяви: Нека тези, които лъжат гласуват на 1 април, а ние ще гласуваме на 2 април с номер 13!

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност