Мустафа Карадайъ посети Елмалъ баба текке

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, водач на листата за Кърджали, и екипът на централния предизборен лъч на Движението посетиха религиозния комплекс "Елмалъ баба текке" край момчилградското село Биволяне.

Елмалъ баба текке1

Тук бяха още заместник-председателят на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, евродепутатът Атидже Вели, областният лидер на ДПС Ресми Мурад, кандидат-депутатите Юсеин Ахмед и Илкнур Кязим.

Елмалъ баба текке5

Посещението съвпадна с големия празник Невруз, с който от древни времена се отбелязва пролетното равноденствие.

Елмалъ баба текке2

Гостите разгледаха джамията, библиотеката и тюрбето, което няма аналог в България. Местният духовник Ахмед деде разказа как е бил създаден и как се е развивал през годините религиозният комплекс. Припомни, че през 2011 година е извършен основен ремонт на сградите, а за официалното откриване на обновения комплекс е дошъл лично почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

 Елмалъ баба текке4

"Архитектурата на всяко място, независимо от епохата, е културно наследство за целия свят", заяви Мустафа Карадайъ. "Различието е богатство за нас, трябва да съхраним идентичността си", допълни лидерът на ДПС. Той разговаря с жителите на Биволяне и околните села, които го увериха, че стоят твърдо зад ДПС и на 2 април ще гласуват с № 13 в бюлетината.

Елмалъ баба текке6

Елмалъ баба текке7

Елмалъ баба текке8

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност